O fetita romanca s-a spanzurat cu propriul fular in casa parintilor din Linz, nemaisuportand mobbing-ul colegilor de la scoala. "De mai multa vreme ar fi existat reactii dusmanoase in scoala fata de familia de romani, printre altele datorita unei boli de piele, de care suferea fata de 13 ani", scrie Heute.at. Si cotidianul Krone.at relateaza despre "incredibila tragedie care a avut loc la Linz", "cruzimea copiilor" si lipsa de ajutor din partea directorului si profesorilor scolii, de a pune punct terorizarilor la care a fost supusa eleva de origine romana.

"Un suflet de copil impins la disperare fara margini, care n-a mai gasit alta iesire decat propria-i moarte", scrie Krone.at despre Elisabeth, care si-a luat viata luni, 28 ianuarie. Dupa ce a venit de la scoala, s-a refugiat in camera de la etajul casei parintesti. Astfel de reactii ar fi fost demult regula, caci mersul la scoala incepuse sa-i devina un calvar. Apoi, fata a scris unui prieten un sms de ramas bun, in care il anunta ca se va sinucide.

In timpul acesta, mama s-ar fi aflat la parterul casei din Linz-Ebelsberg, nebanuind nimic. Celularul mamei l-ar fi luat fata sus cu ea, pentru ca prietenul caruia ii trimisese sms-ul sa n-o poata avertiza de intentiile ei. La ora 15.45, fata a fost gasita moarta, spanzurata cu propriul fular. In urma socului, mama a fost dusa la spital, unde i-a fost acordata asistenta psihologica.

Ea a declarat ca stia de problemele fiicei ei. Din cauza unei boli de piele, aceasta era mereu ridiculizata de colegi. Suferinta fizica si lipsa de intelegere din mediul ambiental scolar i-ar fi creat fetei si probleme psihice. Mama si-a facut multe griji, a vorbit cu directorul scolii sa intervina, pentru ca bataia de joc a colegilor la adresa fiicei ei sa inceteze. A fost cu fata si la psiholog, insa nimeni nu a putut-o ajuta cu adevarat.

"Copiii pot fi cruzi. Intre altele, boala de piele a Elisabetei era o tinta binevenita", a declarat o prietena a familiei de romani, publicatiei austriace Krone. Fata ar fi amenintat si anterior ca se va sinucide, profund afectata de batjocura continua de la scoala. Izolata, marginalizata, ridiculizata, fata romanca ce ar fi implinit in aprile 14 ani a decis saptamana trecuta sa-si puna capat zilelor, incheind un calvar.