Un roman cunoscut pentru proteste extreme la Vatican a fost oprit in prima zi de Craciun in timp ce incerca sa intrerupa slujba oficiata de Papa Benedict al XVI-lea, anunta Mediafax, citand cotidianul La Repubblica. Romanul Iulian Jurgarean - care in 2011 a incendiat un exemplar al Bibliei in Piata San Pietro din Roma - a fost surprins marti de autoritatile italiene in Piata Pius al XII-lea, situata la limita administrativa dintre Roma si Vatican, in timp ce incerca sa ajunga la slujba oficiata de Papa Benedict pentru a o perturba, potrivit presei din peninsula.

Romanul, care avea asupra sa pancarte si pliante, este anchetat pentru tentativa de perturbare a unei ceremonii religioase si pentru incalcarea interdictiei de a intra pe teritoriul Vaticanului.

In octombrie 2011, romanul Iulian Jurgarean - care conform autoritatilor ar avea afectiuni mentale - a escaladat o balustrada si a urcat intr-o zona interzisa, pe o latura a Basilicii San Pietro din Roma. El a dat foc unui exemplar al Bibliei in timpul unei slujbe de canonizare oficiata de Papa Benedict.