Doi romani din Suceava, Vasile M. si Ion H., au fost rapiti in India, iar potrivit unor apropiati ai familiilor celor doi, rapitorii ar fi cerut rascumparare, informeaza Realitatea TV. Secretarul de stat Ovidiu Dranga, purtator de cuvant al MAE, a declarat pentru Mediafax ca ministerul verifica aceasta informatie, prin misiunea de la New Delhi.

UPDATE Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc: MAE a dispus constituierea celulei de crizei la consulatul din New Delhi:

  • In cursul zilei de ieri ambasada Romaniei de la New Delhi a fost sesizata de o firma din Romania despre faptul ca doi angajati au fost retinuti de catre autoritatile de control pe un aeroport din sudul Indiei. Un alt reprezentant a revenit in cursul aceleiasi zile si a spus ca nu este vorba de un demers al unei autoritati indiene, ci de retinerea de catre o persoana fizica in urma unei neintelegeri.
  • MAE a dispus constituierea celulei de crizei la consulatul din New Delhi.
  • Consulul roman a primit instructiuni pentru a se deplasa in statul Kerala unde se presupune ca au fost retinuti sau disparuti.
  • In cursul zilei de azi Ambasada Indiei a fost chemata la MAE pentru clarificari si sprijin. Ambasadorul Romaniei la New Delhi se afla la audiente la Ministerul de Interne din India.
  • S-a convenit un set de masuri de sprijin prin cooperarea celor doua politii nationale.

Cei doi ar fi fost rapiti intr-o regiune din sudul Indiei. Autoritatile romane nu au nicio informatie oficiala cu privire la acest caz. Este vorba de doi romani care se aflau la munca in India.

Potrivit unor apropiati ai familiilor celor doi, se cere o rascumparare. Cetatenii romani urmau sa revina curand in tara, intrucat contractul de munca se terminase.In situatia in care se va impune, autoritatile indiene se vor ocupa de negocieri.