O banda de hoti romani specializata in furtul de cauciucuri a fost prinsa la Stuttgart. Saptamana trecuta, ei au fost arestati de politia din Fellbach si Kripo din Waiblingen. Seful bandei se considera a fi un roman de 44 de ani, care locuieste in Stuttgart. In cursul anchetei, s-a stabilit ca acesta coordona o retea de infractori, dintre care cinci cu domiciliul in Romania. Acestia sunt suspectati de a fi sustras roti si cauciucuri de masini din Stuttgart, Boblingen, Remseck si Fellbach. Cinci furturi, in valoare de cateva mii de euro, sunt puse pe seama lor.

CauciucuriFoto: Flickr

Actiunea de observare a politiei germane in zona se desfasoara de ceva timp. Sambata, 20 octombrie a fost semnalat un furt de roti uzate dintr-un container de pe strada Fellbacher Hohenstrasse. In dupa-amiaza aceleiasi zile, doi barbati au coborat dintr-un Fiat cu numar de inmatriculare romanesc si au incercat sa dea din nou lovitura. Simtindu-se observati, acestia au renuntat la prada si au fugit. Cu toate acestea, masina a putut fi localizata in apropierea garii din Stuttgart-Cannstatt.

Sase oameni au fost retinuti de politie, inclusiv presupusul sef al bandei, un roman de 44 de ani. In apropierea locuintei acestuia a fost identificat un depozit cu 140 de cauciucuri. Majoritatea acestora fusesera furate din zona Stuttgart, dupa cum s-a stabilit in cursul anchetei. Valoarea bunurilor furate este de mai multe mii de euro.

Responsabila de presa a politiei din Stuttgart, Birgitt Stozek, ne-a precizat: „Desi mentionarea nationalitatii presupusilor faptasi este uneori criticata, acest lucru a fost necesar, deoarece unii dintre suspecti au domiciliul in Romania”. Doi dintre ei provin din Sibiu, alti doi din Lupeni si unul din Hunedoara, ne-a mai spus ea.

Procuratura a emis mandat de arestare pentru sapte persoane, cu varste cuprinse intre 23 si 44 de ani. Sase suspecti se afla in arest preventiv, ancheta continua. La intrebarea daca urmarirea bandei de infractori a fost declansata si in Romania, Birgitt Stotzek ne-a spus: „Aceasta se decide de catre comisia de ancheta, in acord cu procuratura”.