Nivelul infractiunilor comise de romani la Paris a inregistrat o scadere in mai, iunie si iulie, in timp ce numarul romanilor suspectati a scazut cu 6,4% in primele sapte luni din 2012, iar al minorilor cu 15,4%, au anuntat surse din cadrul politiei, potrivit Europe1, citat de Mediafax.

In urma unei cresteri, incepand din 2008, a infractiunilor comise de catre romani in capitala Frantei, "in 2012 situatia s-a schimbat un pic, deoarece (in urma inregistrarii unor) cresteri in primele luni, am reusit sa indreptam in jos curba, in aria de competenta a Prefecturii de Politie (PP)" Paris, a confirmat comisarul de divizie Gilles Beretti, seful Unitatii de Coordonare a luptei impotriva imigratiei clandestine (UCLIC) din cadrul Prefecturii de Politie.

Astfel, "in primele sapte luni din 2012, in interiorul Parisului, incluzand (actiuni ale) Politiei pentru Transporturi, 4.459 de cetateni romani au fost suspectati, fata de 4.765 in aceeasi perioada a anului precdent, reprezentand o scadere de 6,42%", a precizat Beretti.

Aceasta scadere este deosebit de sensibila in randul minorilor. "In randul celor suspectati au existat 2.503 minori in 2012, fata de 2.960 in primele sapte luni din 2011, reprezentand (o diminuare de) 15,44%", a adaugat comisarul.

Prefectura de Politie Paris este angajata de mai multi ani intr-o cooperare cu Bucurestiul in lupta impotriva infractionalitatii in randul romanilor, "principala nationalitate a romilor" - in opinia postului Europe1, prin organizarea de actiuni de patrulare comune franco-romane de politie la Paris.