Peste 50 de cersetori romani s-au instalat intr-un parc de pe o artera principala din Londra, la circa 50 de metri de Marble Arch de unde fusesera evacuati luna trecuta, potrivit London Evening Standard. Grupul de tigani doarme la cativa metri de unele dintre cele mai exclusiviste hoteluri si restaurante din zona turistica.

Marti, politistii au incercat sa ii perchezitioneze, in timp ce, putin mai departe de ei, unii cersetori urinau in strada, scrie presa locala.

Un barbat fara locuinta a declarat ca a devenit prea periculos sa dormi afara in centrul Londrei din cauza "grupurilor de romani care umbla noaptea, talharind folosind cutite".

"Exista mereu un grup acolo, noaptea peste 50. Merg sa cerseasca in tmipul zilei si noaptea se intorc sa doarma in tufisuri. Uneori vin aici sa cumpere bauturi. Platesc mereu cu marunt. Nu este placut sa ii vezi acolo cu bagajele, dormind peste tot", a declarat un comerciant din Park Lane.

O angajata a unui salon de coafura povesteste ca unii clienti trec pe langa cutiile de carton din metrou unde dormeau pana cand politia a inchis intrarea si a luat cutiile, fortandu-i acum sa doarma afara.

"Este dezgustator", a declarat un turist care astepta sa se urce intr-un autobuz turistic deschis. "Cu siguranta nu este ceva la care te-ai astepta sa vezi in Londra. Pare ceva din lumea a treia".

Consiliul Westminster a tinut o intalnire cu agentiile locale inclusiv cu Ministerul de Externe si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei pentru a discuta problema. Au reusit repartrierea a 18 persoane, insa compania de transport a cerut ca acestia sa se spele si sa aiba haine noi inainte sa se urce in autocar.

Consiliul a cerut ministerului de externe si autoritatilor romane sa puna la punct o campanie prin care sa impiedice alte persoane sa mai vina in aceste conditii.

"Aceasta situatie se inrautateste din cauza Jocurilor Olimpice, mi-e teama ca oamenii sa nu creada ca aici se gasesc locuri de munca", a declarat un oficial al consiliului.

Vezi fotografii din Londra pe DailyMail.co.uk.