În cursul anchetei Rubygate, în care fostul prim ministru Silvio Berlusconi este acuzat de abuz de putere şi relaţii sexuale plătite cu o minoră, au apărut deja numele unor tinere românce. Cea mai cunoscută este Ioana Vişan, care a admis că era invitată deseori la petrecerile pe care premierul Silvio Berlusconi le organiza frecvent la reşedinţa sa de la Arcore, lângă Milano. Iată însă că Ioana Vişan nu era singura româncă cunoscută de fostul premier. Într-o conversaţie telefonică publicată de "Il Fatto Quotidiano" şi preluată de stranieriinitalia.it, Berlusconi râde copios când i se spune că la o petrecere era prezentă şi o româncă. Interlocutoarea lui Berlusconi este Nicole Minetti, fostă asistentă cu o carieră fulger în PDL (Popolo della Liberta’), pe atunci consilieră a regiunii Lombardia.

Silvio BerlusconiFoto: Reuters

Conversaţia originală (audio), la dispoziţia Procuraturii din Milano, a fost publicată de "Il Fatto Quotidiano".

Conversaţia are loc pe 1 august 2010 şi durează circa 7 minute. Mai întâi, Berlusconi o salută pe Nicole Minetti şi o numeşte "cea mai bună consilieră a lui", alintând-o cu cuvinte precum "amore" (iubire) şi "tesoro" (comoara mea). Ulterior, cei doi vorbesc despre situaţia politică şi Berlusconi îi promite lui Nicole Minetti "un loc în parlament, la alegeri".

La scurt timp, Berlusconi se interesează de una din tinerele care frecventează petrecerile lui de la Arcore (n.r. reşedinţa de lângă Milano). Nicole Minetti îl informează pe fostul premier că a fost la o petrecere la Villa d'Este (un restaurant elegant pe malul lacului Como), împreună cu Giorgio Pozzi, întreprinzător şi consilier regional din partea PDL (nr. Popolo della Liberta’ – partidul condus de Berlusconi). Iată conversaţia integrală:

MINETTI: Avea o româncă cu el!

BERLUSCONI: Avea o româncă?

MINETTI: Da, pe cuvântul meu! (râde)

BERLUSCONI (râde):… dar era prezentabilă?

MINETTI: O bombă!

BERLUSCONI: Eh?

MINETTI: O bombă!

BERLUSCONI: Aaa… frum... atunci…

MINETTI: Da, da, printre altele. E o foarte bună prietenă a lui Flo (nr. Florina Marincea), îţi dai seama!

BERLUSCONI: Iţi dai seama!

MINETTI: Da! (râde)

BERLUSCONI: … a propos de Flo, ai văzut ce a făcut cu cele 10 pagini cu Roncuzzi?

MINETTI: Da da da

BERLUSCONI: (supărat) Ce ruşine!

MINETTI: Vai de mine, nu se poate, nu se poate.

Florina Marincea este o româncă lansată în Italia într-un show tv, "La Pupa e il Secchione", un fel de "Beauty and the Geek". Ulterior, a ajuns pe paginile ziarelor de scandal după ce a devenit iubita omului de afaceri Stefano Ricucci (există, de altfel, o asemănare fonetică între Ricucci şi "Roncuzzi"- din interceptarea telefonică).