Trei cetateni romani au fost pusi sub mandat de arestare, joi seara, pentru tentativa de rapire a unui copil de 6 ani in orasul Seriang, din provincia Liege din estul Belgiei, noteaza vineri cotidianul belgian La Derniere Heure, citat de Agerpres.

Anchetatorii isi continua cercetarile pentru a afla daca suspectii, aflati in prezent in penitenciarul de la Lantin, au comis si alte fapte similare, semnalate in trecut in zona orasului Liege.

Cele trei persoane de nationalitate romana au incercat sa rapeasca, miercuri, un baiat de 6 ani care se plimba cu bicicleta intr-o zona periferica a localitatii Seraing. Vecinii familiei copilului au dejucat insa aceasta tentativa.

Potrivit informatiilor preliminare, doi dintre cei trei suspecti, un barbat si sora sa, au coborat dintr-o camioneta, iar cel de-al treilea suspect a ramas la volanul autovehiculului. Barbatul care a coborat din masina s-a indreptat catre copil si i-a acoperit gura cu mana, dupa care a incercat sa il urce cu forta in autovehicul. Intentia de rapire nu a fost insa dusa la capat intrucat barbatul s-a speriat in momentul in care sora baiatului si alti doi prieteni de joaca au inceput sa tipe, ceea ce i-a alertat pe vecini.

Acestia au intervenit pentru a-si proteja copiii si a-i retine pe suspecti. La scurt timp, un echipaj al politiei a sosit la locul incidentului si i-a retinut pe cei trei cetateni romani, adauga publicatia citata.