Patru sute de invitati au fost chemati la petrecerea de botez de la restaurantul hotelului de cinci stele Kempinski din Gravenbruch, in apropiere de Frankfurt. 100 de euro costa meniul, 40.000 intreaga factura. Romanul care a facut rezervarea a platit insa doar un avans de 7.000 de euro. Vesela societate a mancat, a baut, a dat probabil si darul. Insa dupa friptura, ca la un semnal, sutele de oaspeti s-au ridicat de la mese si au intins-o. „Grupul de meseni a parasit brusc hotelul, bulucindu-se la masini“, relateaza radioul FFH din Hessen.

Odata cu acestia, s-a evaporat si organizatorul botezului care avut loc in 22 ianuarie, un tanar de 29 de ani. Rezervarea o facuse sub un nume care s-a dovedit ulterior a fi fals. Sub acest nume, administratia hotelului nu l-a putut gasi, asa incat a alertat politia. „In ziua aniversara, au aparut circa 400 de persoane, care au infulecat in graba mancarurile si bauturile servite. Pentru ca rezervarea sa fie clara, el a platit un avans de 7.000 de euro”, se precizeaza intr-un comunicat al politiei.

Dupa aproape doua luni de cautari, politia a reusit sa-l gaseasca pe suspect. "Aparatorii ordinii au actionat consecvent in a-i da de urma si l-au localizat in Frankfurt. Acolo el a fost retinut miercuri", se precizeaza in comunicatul de presa al politiei din Südosthessen-Offenbach, dat joi 15 martie.

Tanarul a refuzat sa faca declaratii la politie si si-a chemat un avocat din Saarland. Dupa o scurta consultare cu clientul sau, avocatul a anuntat ca acesta „prefera sa-si rezolve direct obligatiile civile fata de hotel”. „In ce masura va trebui sa raspunda si penal pentru fapta sa, va decide justitia”, se mai precizeaza in comunicatul politiei germane.