Aproape 100 de romani s-au manifestat sambata impotriva guvernului Boc si a presedintelui Romaniei, in cadrul unui protest care a avut loc in fata Ambasadei de la Madrid. Protestul a fost convocat de filialele PSD si PC din Spania si a fost aprobat de autoritatile spaniole, care au trimis la fata locului cateva masini de politie.

Manifestantii romani din SpaniaFoto: Romanul din Spania

Timp de o ora, participantii la protest au scandat lozinci la adresa politicienilor din tara, dar mai ales impotriva presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc.

"Va rugam sa ne scuzati nu trimitem cat furati" a fost una dintre cele mai scandate lozinci impreuna cu "Jos Basescu", dar s-a strigat si "Basescu si sleahta ta, diaspora nu te vrea", "Udrea nu uita, tara nu-i poseta ta", "A venit vaporu ca sa-l ia pe chioru", "Iesi afara, javra ordinara", "Jos dictatura", "Solidaritate" si "Anticipate".

Organizatorii protestului au confectionat la fata locului o pancarta cu portretele mai multor membri ai guvernului, alaturi de cel al presedintelui Basescu, si au scris textul: "Calaii neamului romanesc. Jos dictatorul!".

Citeste continuarea materialului pe Romanul din Spania.