Are 43 de ani si, cu participarea la Das Supertalent 2011 din Germania, isi ofera o ultima sansa, de "a scapa de facut curat". Constantin Alexandru Bellu e roman si traieste in Elvetia cu fiul sau. Pentru el face munci, care nu au nimic cu vocatia lui reala. Caci Bellu e un artist de circ adevarat, pornit de la Circul Globus din Bucuresti si ajuns pana pe scena Marelui Circ de la Monte Carlo. Sambata, romanul saltimbanc si chitarist a reusit sa scoata doar laude de la Dieter Bohlen, aplauze de la public si sa se califice in semifinala casting-show-ului german.

Romanul Constantin Bellu la Das SupertalentFoto: Captura video RTL.de

Cantat la chitara, concomitent cu un spectacol acrobatic de mare clasa. Asta a oferit Costantin, al carui nume de scena e mai scurt cu o silaba: Costin. Dupa evolutia sa pe scena, el a dat pe gat toate paharele de apa din fata juriului compus din Dieter Bohlen (fost solist la Modern Talking), Sylvie van der Vaart si Motsi Mabuse. Fetele din juriu l-au considerat "bun, creativ si de clasa". Lui Bohlen i-a iesit chiar pe gura calificativul "fantastic", desi se stie cat de zgarcit e cu laudele si cat de ironic, cu unii candidati. Astfel, romanul se califica in semifinalele Supertalent-ului 2011, cu trei de "JA!".

  • Vezi video cu prestatia lui Constantin Bellu

Toti candidatii la casting-show-ul de mare audienta al postului RTL, dincolo de prestatia pe scena, ofera un story. O poveste de viata, care pluseaza sau nu la simpatia publicului, in finalul competitiei. In ce-l priveste pe romanul Constantin Bellu, el a declarat anterior concursului, ca acesta ii da "o ultima sansa in viata, ca sa scape de curatenii". In Elvetia, unde traieste acum, el nu se sfieste sa faca si curat, pentru altii, pentru a-si putea creste baiatul. Insa desigur ca ar dori in prezent de la viata, ceva mai mult.

Lacrimogenele dau bine la public. Pe langa acest amanunt biografic picant, preluat de bulevardierele atente la evolutiile din concurs, Constantin Bellu mai are si un palmares impresionant. "In 1980 mi-am inceput cariera ca artist acrobat al Circul Globus din Bucuresti, cu trupa de jocuri icariene Oancea", povesteste el despre inceputuri. In cei 30 de ani care au trecut, Costin a colindat cu circuri din toata Europa, pornind de la tarile foste socialiste si pana la Anglia, Germania, Elvetia sau Monaco. Vezi site-ul lui Constantin Bellu.

Genul abordat de artist e acrobatica excentrica si comica. E o performanta uluitoare, plina de dinamism, care, in plus, amuza copios publicul. Datorita ei, in 8 octombrie, Constantin Bellu a mai "sarit" o treapta din concurs, ajungand in semifinala. Desigur ca romanii de pe aici i-ar dori sa mai sara una, si sa ajunga cat mai sus, nu doar cu acrobatiile sale zburatoare de pe scena, ci si ca Supertalentul anului 2011, din Germania.