Bogdan Mazuru, ambasadorul Romaniei la Paris, reactioneaza dupa emisiunea de satira difuzata de un post de radio francez, ai carei realizatori au sugerat ca "85% dintre romani cersesc", spunand ca mai multi umoristi francezi au folosit "expresii vulgare, aproape jignitoare" la adresa romanilor: "Este o emisiune satirica, o emisiune de umor, suntem foarte constienti de ceea ce inseamna si sprijinim libertatea de expresie a ziaristilor, insa exista niste limite care nu pot fi depasite, dupa parerea mea, si nu indraznesc sa ma gandesc ce s-ar intampla daca asemenea expresii ar fi folosite la o televiziune sau la un radio romanesc referitor la francezi", spune diplomatul roman la RFI Romania.

  • Bogdan Mazuru a subliniat ca "Exista grade de libertate destul de importante pe care le au asemenea emisiuni. Ceea ce m-a pus pe ganduri a fost insa faptul ca aceasta emisiune a fost inregistrata. Aceasta nu este o emisiune live, asa incat, asupra acestei emisiuni ar fi putut fi exercitat un oarecare control editorial din partea statiei sau din partea editorului principal al postului."
  • "Pentru mine a fost foarte surprinzator cum - sigur, intr-o emisiune umoristica, asa cum spuneti - este folosita francofonia Romaniei pentru a lovi in romani. Este frustrant ca, in momentul in care Romania - si Franta - fac atat de mult pentru a promova francofonia in Romania, in momentul in care chiar participantii la emisiune recunosc ca Romania este prima tara europeana din punct de vedere al invatarii limbii franceze, al procentului de elevi care invata limba franceza, in momentul asta devine cel putin ciudat cum aceasta idee poate fi pervertita pentru a lovi in romanii vorbitori de franceza. Ce poate sa gandeasca un roman mediu, care doreste sa isi dea copiii la scoala, sa invete franceza, cand afla de la francezi ca romanii invata franceza pentru a cersi mai bine...", a mai spus ambasadorul roman.
  • Bogdan Mazuru a mai atras atentia ca "Nu cred ca este un lucru care poate sa ne bucure si, repet, indiferent, cu toata intelegerea fata de libertatea de exprimare, fata de emisiunile umoristice, care pot sa fie unele care sa aiba limite largi de expresie, asemenea lucruri trebuie remarcate si sanctionate."