Un roman inchis pe nedrept intr-o inchisoare din Franta, in locul altcuiva, a fost eliberat vineri, scrie La Voix du Nord. Marius Murariu, un roman in varsta de 31 de ani, a fost condamnat pe nedrept in Franta dupa ce un infractor i-a furat identitatea, fiind acuzat de comiterea unor jafuri fara a avea vreo legatura cu acestea.

Marius Murariu a fost condamnat in lipsa in anul 2004 in Franta, dupa o serie de jafuri ce fusesera comise la Lille, in anul 2003. La acea vreme, Murariu locuia la Botosani, unde lucra in aricultura, si nu fusese niciodata in Franta.

In anul 2011, el a fost arestat in Romania, in baza unui mandat european de arestare, fiind transferat apoi la Lille, unde a fost inchis.

Povestea demna de un film politist a fost rezolvata in cele din urma de avocatul romanului, care a cercetat toate fisele penale si a aflat, astfel, ca infractorul Marius Murariu este un barbat de 1,63 m originar din Africa, in timp ce romanul are 1,90 m.

"Este uimitor ca nimeni nu a remarcat asta", a afirmat avocatul francez, care intentioneaza sa ceara despagubiri pentru clientul sau. "Franta l-a condamnat pe nedrept, iar Ambasada Romaniei a spus ca nu se astepta la un astfel de deznodamant", a incheiat avocatul.