​Programul Java School a fost lansat in luna martie 2016 de DB Global Technology, centrul de dezvoltare software al Deutsche Bank din Bucuresti. Dupa trei luni intense in care au urmat cursuri specializate, ce au imbinat elemente teoretice cu proiecte de programare in Java, 80% dintre participanti au absolvit cu succes Java School si s-au alaturat echipei de specialisti DB Global Technology.

„Ne bucuram foarte mult de succesul acestui program si suntem foarte mandri de toti participantii la prima editie Java School din Romania. Absolventii Java School fac parte acum din echipa noastra si au deja o contributie importanta in proiectele in care sunt implicati”, spune Ruxandra Caraivan, HR Advisor in cadrul DB Global Technology.

Interesul pentru Java School a fost unul considerabil: in procesul initial de selectie au intrat peste 100 de candidati, studenti aflati in ultimul an de studiu, masteranzi ai facultatilor cu profil IT&C, dar si persoane care detineau o diploma de licenta sau masterat in informatica sau inginerie software.

„Despre programul Java School am aflat din presa, chiar dupa sesiunea din iarna. Programul fiind flexibil, am participat la o serie de training-uri de Java, Spring, SQL si Angular din care am dobandit foarte multe cunostinte, atat teoretice, cat si practice. Mai mult, mi-am construit lucrarea de licenta bazandu-ma pe aplicatia interna in care am lucrat. In prezent sunt angajat full-time si imi place foarte mult aici”, afirma Marius Chiroiu, dezvoltator software in cadrul DB Global Technology si student in anul 4 la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Alexandru Cojocaru, acum inginer software la DB Global Technology, impartaseste si el experienta din Java School: „In cele trei luni petrecute in interiorul companiei ca intern am putut face trecerea de la mediul academic, un mediu bazat in mare parte pe teorie, la industria IT din piata muncii. Am avut posibilitatea, pe langa proiectele in derulare, de a realiza aplicatii end-to-end , trecand prin tot fluxul dezvoltarii software aplicat in Agile. Pot spune ca aceste trei luni au venit perfect in completarea celor 4 ani de studiu datorita raportarii teoriei la circumstantele practice intalnite si la feedback-ul calitativ venit de la developeri cu experienta, toate desfasurate intr-un mediu de lucru modern si profesionist.”

Java School este o initiativa lansata sub umbrela Bucharest Excellence School, programul de invatare si dezvoltare al DB Global Technology. Participantii au lucrat, printre altele, la platforme de captare si gestionare de informatii financiare, aplicatii web-based, implementate cu un stack tehnologic modern. „Am apreciat in mod deosebit entuziasmul colegilor nostri din Java School, la care am cautat potential, flexibilitate si, cel mai mult, dorinta de a se dezvolta”, confirma Adriana Lungu, Software Development Manager la DB Global.

„Java School a ilustrat, inca o data, importanta unei investitii constante in oameni. Am avut ocazia sa cunoastem specialisti desavarsiti si sa invatam unii de la altii, sa ne extindem echipa cu oameni de valoare. Incurajez specialistii romani sa continue sa caute orice oportunitate de invatare si dezvoltare, indiferent de domeniul in care activeaza”, a spus Marian V. Popa, Director General al DB Global Technology.