Inca de la inceput, cand DB Global Technology si-a inceput activitatea in ianuarie 2014, centrul de tehnologie si-a propus sa reprezinte o platforma pentru inginerii software cu o inalta pregatire, care isi pot dezvolta carierele aici, la nivel national si, de ce nu, international.

Scoala BEXFoto: DB Global Technology

"Din fericire, specialistii nostri reponsabili cu proiectul au inteles ca, pentru a indruma oamenii catre un nivel superior in activitatea lor profesionala, echipa trebuie considerata o prioritate absoluta. Acest concept de baza a dus la crearea Bucharest Excellence School (Scoala BEX) - programul de Invatare si Dezvoltare al DB Global Technology", povesteste Marian Popa, Managerul centrului de tehnologie din Bucuresti al Deutsche Bank.

Scoala BEX propune un program de invatare solid, care tine cont de abilitatile, experienta si interesele fiecarui angajat. Programele de dezvoltare acopera trei arii principale: Cunostinte de Business si Financiare, Competente Sociale si Competente Tehnice. Lucram cu cei mai buni instructori din industrie, specialisti acreditati in domeniile lor, cu experienta extinsa la nivel local si international. De la inceputul anului si pana acum au fost organizate peste 60 de sesiuni de training si mai mult de 350 de angajati ai DB Global Technology au beneficiat de aceste programe.

Scoala BEX este organizata pe trei nivele: BUILD, GROW si MENTOR, si include, de asemenea, Programul de Inductie si Orientare care se adreseaza tuturor celor care se alatura echipei DB Global Technology. Membrii echipei beneficiaza de o oferta ampla de cursuri cu predare, cursuri virtuale, tutoriale, webinarii si carti. Mai mult, intregul sistem aplica conceptul de "gamification", pentru a face totul mult mai distractiv, energic si inovator. In acest fel, participarea la Programul de Invatare si Dezvoltare este asociata cu jocul si devine mai captivanta.

Scoala BEX este un program de pregatire unic din multe puncte de vedere. Unul dintre principalele aspecte care ies in evidenta este faptul ca modulul de Competente Sociale este deschis pentru toti membrii echipei DB Global Technology, indiferent de orientarea profesionala sau de rolul in cadrul companiei.

Acest modul include o mare varietate de cursuri care pot fi aplicate, in mod natural, in numeroase situatii din business - si din viata de zi cu zi, printre care: Comunicare Eficienta, Competente de Prezentare, Colaborare in Echipa, Intelegere Personala si Interpersonala, Comunicare Interpersonala, Aspecte Esentiale in Ascultare si Gestionarea Conflictelor.

Astfel de cursuri permit oricarui doritor din echipa DB Global Technology sa isi dezvolte inteligenta emotionala si competentele conexe, ce pot fi de folos dincolo de cariera lor profesionala.

"Dezvoltarea competentelor manageriale este o abordare strategica a BEX Senior Leadership, cu scopul de a avea o echipa de management bine structurata, capabila sa coordoneze angajatii DB Global Technology prin integritate si principii eficiente de management al performantei. Astfel, am introdus patru nivele diferite de Dezvoltare Manageriala & Leadership, pentru a acoperi toate nivelele de management, in corelatie cu progresul in cariera.", specifica Ruxandra Caraivan, HR Advisor, responsabila cu design-ul si implementarea BEX School.

Nu in ultimul rand, o parte importanta a Scolii BEX este reprezentata de cursurile tehnice disponibile, menite sa ajute specialistii software ai DB Global Technology in a-si imbunatati abilitatile si a-si urma propiile interese. Acestea pot include Angular JS, UI development (HTML5 si CSS, Java Script), Unit Testing, Agile Software Development prin Scrum si asa mai departe. "Viziunea noastra este sa construim mai mult decat un program de pregatire: un program de dezvoltare ce ofera oportunitati diverse de invatare care sa permita oamenilor sa creasca in cariera preferata, fie ea manageriala sau de expert. Scopul este, de asemenea, sa cream o cultura a invatarii in care oamenii isi impartasesc cunostintele si pasiunile", a adaugat Iulia Cirmaciu, Director HR la DB Global Technology.

Date fiind programele de Invatare si Dezvoltare riguroase si cultura organizationala bazata pe colaborare, DB Global Technology continua sa obtina rezultate operationale pozitive in cadrul grupului, iar specialistii romani apreciaza oportunitatile din cadrul retelei globale Deutsche Bank, fiind solicitati sa ofere asistenta in numeroase locatii internationale.

DB Global Technology va crea 500 de locuri de munca in IT&C pana in 2016. Centrul dezvolta software de ultima generatie pentru operatiunile globale ale Deutsche Bank si reprezinta o platforma pentru ingineri software cu un inalt nivel de pregatire.