Pentru fiecare dintre noi, exista anumite zile care au o semnificatie aparte – nu doar pe plan personal, ci si in universul nostru profesional. In ceea ce ma priveste, ziua de 6 iulie 2015 are dubla importanta: atat aniversarea a sase ani in campul muncii, cat si prima zi la DB Global Technology.

Sala de proiect RomaniaFoto: DB Global Technology

Asteptam de mult, cu nerabdare, aceasta zi. Lucrasem inainte intr-o companie mica, unde aveam doar 20 de colegi in biroul nostru din Bucuresti. Gandul de a face urmatorul pas in cariera intr-un centru cu peste 300 de angajati ma entuziasma, insa aveam si ceva emotii.

Cu toate acestea, dimineata m-a gasit foarte optimista. Sincera sa fiu, noul birou ma impresionase destul de mult inca de la inceput, din ziua interviului. Ceea ce m-a atras imediat a fost aspectul lui – am inteles pe loc de ce este considerat unul dintre cele mai frumoase spatii de birouri din capitala. Spatiul deschis, aerisit, zonele creative si centrele de socializare, numeroasele sali de sedinta prevazute cu echipamente de ultima generatie si peretii de sticla pe care se poate scrie, toate pareau desprinse din filme.

Asadar, ziua de 6 iulie a inceput cu prezentari, iar eu mi-am cunoscut noii colegi. Imi semanau multi, toti ingineri software destul de tineri, cu experiente profesionale similare. Trebuie sa mentionez ca acestia m-au facut sa ma simt ca acasa – toti au fost foarte deschisi, comunicativi si, in general, oameni foarte draguti. Ei m-au ajutat sa ma integrez rapid in echipa si s-au straduit sa imi faca munca cat mai placuta.

Tot colegii de echipa mi-au prezentat proiectele la care urma sa lucram impreuna. M-au impresionat prin rabdarea lor, usurinta de a explica si faptul ca m-au ajutat sa inteleg multe necunoscute. Acest aspect a contat enorm, intrucat mai multe dintre tehnologiile folosite si modul in care erau planificate proiectele reprezentau o noutate pentru mine – cu atat mai mult cu cat eu lucrasem in telecomunicatii, un domeniu complet diferit. Am simitit ca sunt primita in cadrul unui stup de albine bine organizat, in care fiecare membru isi da silinta sa contribuie cat mai bine la proiectul la care lucreaza echipa.

Pe masura ce mi-am cunoscut mai bine colegii, am fost placut impresionata sa descopar ca acestia nu sunt doar persoane inteligente, ci si foarte complexe, cu o multime de pasiuni si preocupari, multe dintre ele fara legatura directa cu profesia lor. Acest aspect explica diversitatea foarte mare a grupurilor unite de pasiuni comune pe care le-am descoperit la DB Global Technology: de la grupuri de alergare si teatru, la cele de fotografie si moda. Noul meu loc de munca imi propune o multime de activitati pentru timpul liber, ceva uimitor si impresionant pentru mine, mai ales avand in vedere ca am lucrat anterior la o companie mica.

In concluzie, a fost cu siguranta o prima zi memorabila: la final, ma simteam plina de energie si dornica de a ma intoarce a doua zi, pregatita sa infrunt orice provocare profesionala cu zambetul pe buze.

Ana-Maria Lepar se numara printre membrii cei mai noi ai DB Global Technology si are functia de Software Development Engineer.