Editura Humanitas lanseaza "George Enescu. Viata si muzica" de Noel Malcom

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 1 septembrie 2011, 13:26 Actualitate | Cultură

"George Enescu. Viata si muzica" de Noel Malcom
Foto: Editura Humanitas
Editura Humanitas lanseaza marti, 6 septembrie, de la ora 18, la Libraria Humanitas Kretzulescu, volumul "George Enescu. Viata si muzica" de Noel Malcom. La evenimentul de lansare sunt invitati sa prezinte volumul Laura Manolache, muzicolog, director al Muzeului National George Enescu, Dan Dediu, compozitor, rector al U.N.M.B., Gabriel Croitoru, violonist, prof. univ. U.N.M.B., Vlad Zografi, dramaturg, editor Humanitas. Lansarea volumului "George Enescu. Viata si muzica" marcheaza cei 130 de ani de la nasterea celui mai mare muzician roman.

Enescu e, poate, exemplul cel mai frapant de compozitor la care bogăţia darurilor muzicale – virtuozitatea violonistului, anvergura dirijorului, cultura, memoria cuprinzând stiluri şi epoci întregi – a pus în umbră propriile-i compoziţii.

Mai mult, succesul de public al Rapsodiilor române a făcut să treacă în plan secund adevăratele capodopere enesciene: Oedip şi muzica de cameră scrisă spre sfârşitul vieţii.

Noel Malcolm, un remarcabil cunoscător al compozitorului român, face un act de dreptate dezvăluind cititorului ce are mai profund original personalitatea muzicală a lui Enescu şi caracterul său fără fisură.

Istoricul, filozoful şi jurnalistul Noel Malcom  este cel mai bun cunoscător britanic al operei lui George Enescu. A vizitat în repetate rânduri România şi a fost primul occidental care a studiat manuscrisele lui Enescu la Muzeul George Enescu din Bucureşti, dupã ce acesta a fost închis de autorităţile comuniste.
Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

420 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri