Bucureştenii vor avea ocazia, în primul week-end din această toamnă, să se întâlnească pe pajiştea ''Pescăruş'' din Parcul Herăstrău, în cadrul proiectului 'Roaba de cultură', unde vor putea alege cum să-şi petreacă timpul liber cât mai relaxant, informează un comunicat al organizatorilor, Asociaţia Green Revolution.

Potrivit comunicatului Asociaţiei vor avea loc proiectiile filmelor 'Filantropica' şi 'La cap, la bani, la oase', concertul Cuantune, Pilates, ateliere de artizanat, curs SMURD, Tai Chi, concert Jazz sau Combat force.

Programul va începe vineri, 2, septembrie, de la ora 19,00, cu Combat Force WorldClass, la care va participa Ciprian Toma.

Sâmbătă, 3 septembrie, ziua va fi deschisă, de la ora 10,00, de Ana Cordea cu Pilates WorldClass. De la ora 15,00 doritorii vor putea urmări un atelier de artizanat (pictură pe sticlă, păpuşi din şosete, broşe), urmat de la ora 17,00 de un curs Tai Chi cu Adrian Sârbu.

Tot sâmbătă, de la ora 19,00, bucureştenii vor putea urmări un concert de jazz susţinut de Aleka - voce, violoncel & Ciprian Pop, iar de la ora 21,00 vor avea ocazia să vizioneze filmul 'La cap, la bani, la oase', regia Cristian Comeaga.

Duminică, 4 septembrie, la ora 15,00, ca avea loc atelierul de artizanat urmat, de la ora 17,30, de cursul de prim-ajutor SMURD coordonat de instructorul formator Cristian Căldăraru. De la ora 19,00 este programat un concert Cuantune, iar seara se va încheia cu proiecţia comediei româneşti 'Filantropica' în regia lui Nae Caranfil.

Proiectul "Roaba de cultura", desfasurat in parteneriat cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), ofera in mod gratuit alternative active pentru petrecerea timpului liber, prin intoarcerea la valori, cultura si dialog.

Până pe 15 octombrie, proiectul, desfăşurat într-un spaţiu multifuncţional din Parcul Herăstrău, pe pajiştea din zona ''Pescăruş'', propune publicului concerte de muzică clasică, electronică, cursuri de dans, ateliere de pictură şi olărit şi diverse activităţi sportive. De asemenea, vor fi prezentate piese de teatru şi proiecţii de filme în parteneriat cu institutele culturale.

Pasionaţii de lectură vor putea închiria cărţi gratuit, pe care le pot citi numai în spaţiul amenajat. Cei care vor dori să continue lectura a doua zi pot face o rezervare a cărţii pentru 24 de ore. Zona 'Roaba de cultură' beneficiază de acces Wi-Fi gratuit.

Accesul în zona 'Roabei de cultură' este liber şapte zile pe săptămână, de luni până joi în intervalul orar 10,00 - 22,00, iar de vineri până duminică, între orele 10,00 - 02,00.