Sriitorul francez Frederic Beigbeder vine in Romania
Cele doua carti fac parte din seria de sase bestseller-uri lansata de Gazeta Sporturilor si care mai cuprinde romanele altor doi autori francezi care au marcat literatura ultimilor ani: Pascal Bruckner ("Luni de fiere" si Hotii de frumusete") si Marc Levy ("Si daca e adevarat…" si "In alta viata").
Potrivit Grupului Editorial Trei, cartile se vor gasi la toate chioscurile de ziare din tara impreuna cu Gazeta Sporturilor, la un pret cu 60% mai mic decat cel obisnuit. Un volum si ziarul costa doar 13.99 lei.
Romanul „Dragostea dureaza trei ani" are o teza pe cat de simpla, pe atat de cinica: amorul are un timp de evolutie si disolutie inconturnabil. Trei ani. Satul pana la greata de Anne, splendida lui sotie, Marc Marronnier se indragosteste isteric de Alice cea cu picioare lungi. Divorteaza de Anne (cei trei ani de supravietuire a dragostei se scursesera) si reuseste, dupa teribile tribulatii, s-o divorteze si pe Alice. Cu care se casatoreste. Romanul uzeaza, ca si "13,99 lei", de acelasi cinism sulfuros, aplicat acum sentintelor despre iubire. Concluzia pulverizeaza asteptarile: barbatul, fiind structural poligam, este nevoit sa zappeze toate femeile pe care le intalneste.
Romanul lui Beigbeder, "13,99 lei", incepe abrupt: "Totul este provizoriu: dragostea, arta, planeta Pamant, dumneavoastra, eu. Moartea este inevitabila, dar ia pe toata lumea prin surprindere."
"Oamenii nu stiu ce vor pana nu li se propune acel lucru".
Sub semnul acesta sta "13,99 lei", una din cartile cele mai importante ale lui Frederic Beigbeder, unde autorul demonteaza, treptat si fara scrupule, fascinatia advertising-ului.
Frederic Beigbeder va avea o sesiune de autografe pentru editia de chiosc care se lanseaza impreuna cu Gazeta Sporturilor a cartii "Dragostea dureaza trei ani" sambata, ora 19:30 in La Muse Teatrul de pe Lipscani dupa spectacolul aniversar al piesei de teatru cu acelasi nume care va incepe la ora 18:00, spectacol al Companiei de Teatru D'AYA.
Nascut in 1965, intr-o familie instarita, Frédéric Beigbeder si-a inceput cariera la 24 de ani, licentiat fiind in marketing si publicitate. A facut critica literara, cronica de televiziune si a lucrat in lumea publicitatii. Si-a atras succesul prin publicarea romanului "199 000 lei" ("99 francs" sau "14,99 euros"), text anarhic si savuros ce contesta sistemul social in ansamblul sau si pe cel publicitar indeosebi. Protestatar invederat, este la randul lui contestat, in masura in care chiar el ar corespunde tiparului uman pe care-l denunta: omul de media. Dar tocmai de aici i se trage succesul. Sinceritatea dezarmanta de scriitor il fereste de fapt de ipocrizie: nu s-a considerat niciodata altceva decat i se reproseaza ca este.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”