La Muzeul Benzii Desenate, deschis la etajul 4 al Muzeului de Arta Contemporana, vor fi expuse incepand de vineri, 19 august, pentru trei zile, 50 de jucării Sando si Bucur personalizate de artişti ca Saddo, Aitch, Pisica Pătrată, Ghica Popa sau Noper, anunţă Institutul Cultural Român (ICR).

Tot vineri, de la ora 16.00, Pisica Patrata, Kitra si Noper vor desena live cate o jucarie Bucur. In acelasi timp, va fi organizat un atelier-concurs pentru cei care doresc sa schiteze modelul Bucur pe hartie. Cel mai creativ desen va fi premiat cu o papusa.

Seara, pe terasa MNAC isi face loc muzica. Vor sustine concerte Cycler (de la ora 20.30) si Brazda lui Novac (de la ora 21.30).

Cycler, proiectul muzical al lui Ioan Barladeanu, a aparut „din joaca si placere personala“ cu aproape un deceniu in urma. Printre colaborarile sale se numara cele cu solista Florentina Ciobanu si cu artistii vizuali Anemic.Cinema si Thora Noir. Fara a adera la un anumit gen muzical, Ioan Barladeanu abordeaza in principal sonoritati IDM, cu influente diverse.

Brazda lui Novac este proiectul lui Victor Popescu, nume proeminent pe scena muzicii electronice din Romania de peste 10 ani. Muzica sa este o fuziune de stiluri, de la industrialul anilor ’80 pana la elemente de shoegaze. In concerte, jocul audio-video include vizualurile create de Vali Chincisan.

Accesul publicului este liber.

Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Roman si Muzeul National de Arta Contemporana cu sprijinul clusterului EUNIC in Romania, al Centrului Belgian de Banda Desenata si in parteneriat cu Asociatia Bedefililor din Romania, in perioada 16 iunie – 16 octombrie.