Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare este prazmuita in fiecare an de credinciosii ortodoxi, pe 15 august. Cu ocazia acestei sarbatori, in zilele de 13-14 august se organizeaza in parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice 'Gheorghe Ionescu-Şişeşti' (ASAS) Târgul naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale. Ajuns la cea de-a 60-a ediţie, targul aduce pentru oraseni bunătăţi tradiţionale din toate zonele ţării - Maramureş, Oltenia, Muntenia, Moldova, Ardeal, informeaza Agerpres.

La târgul de la Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice 'Gheorghe Ionescu-Şişeşti' vizitatorii vor putea degusta şi din produsele de post, care s-au bucurat de aprecierea bucureştenilor şi în week-end-urile trecute. Dulceaţa de afine, pregătită în casă de gospodinele din Maramureş, va face deliciul tuturor - de la copii, la bunici. Iar pentru tinerele gospodine, maramureşencele păstrătoare de tradiţii, le va spune chiar şi reţeta acestei dulceţi făcute cu afine de munte.

Produse tradiţionale tătăreşti - Suberek, Pide şi Baclava - vor fi aduse la 'Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale' de Lucia Irescu, din Medgidia.

Producătorii din Olt vor aduce struguri, prune, lubeniţe (pepeni verzi) de Scărişoara şi legume proaspăt culese - roşii, castraveţi, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri româneşti tradiţionale, dar şi soiuri hibrid adaptate solului şi climei din sudul ţării. Şi ce ar putea fi mai apetisant decât o roşie-ciocolată, soi hibrid adaptat de o familie de ingineri horticoli din Scărişoara. Tot la standul producătorilor din Scărişoara vom găsi caise şi piersici.

Tot de la producătorii din Maramureş, bucureştenii pot cumpăra miere, fagure, propolis, dar şi dulceţuri şi siropuri naturale preparate în casă.

Producătorii aduc mierea de salcâm, una dintre cele mai premiate produse româneşti pe plan internaţional, de mană, de rapiţă, zmeur, floarea soarelui, de tei, de castan.

În ceea ce priveşte oferta de vinuri, aceasta este, ca de obicei, variată şi de calitate.

Domeniile Dealul Mare şi Institutul de Cercetări pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească cu o experienţă de peste 50 de ani în producerea vinurilor albe şi roşii, va prezenta o bogată ofertă de Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Fetească neagră, Merlot, Sauvignon, Pinot griş, Fetească albă, Fetească regală, Riesling. La acestea se adaugă şi un vin ecologic ce a făcut deja deliciul cumpărătorilor la ediţia anterioară a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale.

Ion Constantin Chirea, actorul ventriloc a cărui voce uluitoare a dat viaţă, cu zeci de ani în urmă, celebrei păpuşi de lemn Aschiuţă, îi va antrena, din nou, pe copii într-un concurs despre cum să mănânce sănătos - 'Hrana sănătoasă'. De altfel, sâmbătă şi duminică dimineaţă, între orele 10-12, copiilor care îşi aduc părinţii la Târgul naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale le va fi pusă, gratuit, la dispoziţie pentru a degusta din produsele naturale oferite gratuit de familia Vasile din Scărişoara.

Evenimentul se desfăşoară în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice 'Gheorghe Ionescu-Şişeşti' (ASAS) - Bd. Mărăşti nr. 61, sector 1, Bucureşti, în perioada 13-14 august 2011, între orele 9 şi 18. Intrarea este liberă.