ICR Stockholm este prezent în această lună la Stockholm Fringe Fest (Stoff), un festival internaţional dedicat artelor spectacolului în cele mai inedite manifestări. În perioada 24-27 august, dar şi în săptămâna de dinainte, cunoscută drept „Pre-Stoff”, oraşul va fi gazda a 264 artişti din 41 de ţări ce vor prezenta 80 de spectacole de teatru, dans, instalaţii, lucrări video, operă, film experimental, circ, performance şi spectacole de stradă.

Spectacolul I Am Myself

Spectacolul I Am Myself

Foto: ICR

Sâmbătă, 20 august, Institutul Cultural Român de la Stockholm prezintă la sediul său situat în Oraşul Vechi premiera internatională a spectacolului I Am Myself, realizat de Catrinel Catană si Cosmin Manolescu. Spectacolul este un maraton de 12 ore (în intervalul orar 12.00 şi 24.00), adaptat special pentru spaţiul institutului. Premiera a avut loc în luna iulie la Bucuresti, într-o cameră a Hotelului InterContinental.

I Am Myself este un spectacol-instalatie despre limite, ce pune în discutie individul si societatea, relatiile inter-umane si problemele vietii contemporane - identitatea culturală, memoria, limita între realitate si fictiune, alienarea individului si dependentele omului contemporan. I Am Myself este o co-productie a Fundatiei Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial si a Centrului National al Dansului Bucuresti, în colaborare cu ICR Stockholm. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Cullberg Ballet (Stockholm) si al Asociatiei 4Culture (Bucuresti) în cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe.

Spectacolul Connection failed

Spectacolul Connection failed

Foto: ICR

Un alt spectacol cu componentă românească din cadrul festivalului Stoff este Connection Failed, o producţie a companiei réaltympanica, din care fac parte Ioana Păun, Renate Gaspar şi Robert Redmer. Connection Failed se desfăşoară în zilele de 25, 26 şi 27 august într-una dintre puţinele spălătorii publice din Stockholm, Elittvätten. Spectacolul vorbeşte despre emigrare, adaptare şi fricţiune socială. Personajele sunt trei emigranţi din Londra (o româncă, un german şi o portugheză), iar publicul are căşti prin care aude un soundtrack perfect sincronizat cu acţiunea live din spălătorie. Spectacolul Connection Failed este prezentat în cadrul festivalului cu sprijinul ICR Stockholm şi British Council.