A III-a editie a Târgului de carte GAUDEAMUS Mamaia, se desfasoara in perioada 11-15 august în incinta unui pavilion expoziţional amplasat pe faleza din faţa studioului Radio Vacanţa. Târgul GAUDEAMUS Mamaia reprezintă ultima oprire din acest an a Caravanei GAUDEAMUS, care constă într-o serie de evenimente expoziţionale de tip cultural-educaţional desfăşurate în oraşe cu tradiţie universitară şi culturală din România (Craiova, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa-Mamaia).

La GAUDEAMUS Mamaia 2011 vor participa 30 dintre cele mai cunoscute edituri din România care isi vor prezenta oferta editoriala, in fata publicului local dar si a turistilor, cărţi pentru toate vârstele şi gusturile, la preţuri de vacanţă. Expoziţia de carte va fi completată de un program de evenimente cuprinzând lansări şi prezentări de carte, expoziţii, dezbateri şi întâlniri cu oameni de cultură, scriitori şi critici literari, dar şi momente muzicale şi artistice, informeaza Radio Romania.

Târgul GAUDEAMUS Mamaia va fi în acest an spaţiu de reflecţie cu privire la situaţia Cazinoului din Constanţa. Vernisajul expoziţiei documentare „Istoria Cazinoului din Constanţa”, care va avea loc în prima zi a Târgului, va da startul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice cu privire la starea actuală a Cazinoului pentru găsirea unor soluţii viabile de reabilitare a monumentului.

Târgul GAUDEAMUS Mamaia, în parteneriat cu Fundaţia „Noi Citim”, continuă campania naţională de donaţie de carte „Cărţile se întorc acasă”: vizitatorii şi editorii prezenţi la Târg sunt invitaţi să doneze cărţi care vor fi direcţionate către biblioteci rurale cu deficit de achiziţie de carte din Dobrogea.

Programul de vizitare a Târgului este de joi, 11 august pana luni, 15 august intre orele 16.00 - 23.00. Intrarea publicului este liberă.

Târgului de carte GAUDEAMUS Mamaia este un eveniment organizat de Radio România, prin echipa GAUDEAMUS, în parteneriat cu studioul teritorial Radio Constanţa - Radio Vacanţa.