„Trei romane grafice & audio pentru copii“ este cea de-a treia expozitie vernisata in cadrul Galeriei Muzeului Benzii Desenate de la etajul 4 al Muzeului National de Arta Contemporana. De aceasta data, expozitia prezinta secvente din ilustratiile pentru noua serie de audiobookuri (CD+BD!) publicate de Editura Casa Radio, in colectia „Radio-Prichindel”. Expozitia se va deschide joi, 11 august, de la ora 19.00, informează Biroul de presă al Institutului Cultural Român (ICR).

Participantii la vernisaj vor putea dialoga cu cei trei artisti de benzi desenate implicati in aceasta aventura „sono-grafica”: Puiu Manu, Ionut Popescu, Alexandru Ciubotariu – animatorul proiectului si coordonatorul noii serii – intr-o discutie moderata de criticul de arta Daria Ghiu, responsabil pentru comunicare la Editura Casa Radio.

In avanpremiera, vor fi prezentate si cele trei noi titluri proaspat editate : Aventurile lui Cipollino de Gianni Rodari (inregistrare din 1960, cu Silvia Chicos, Ion Manu, Tudorel Popa...) – desenate de Alexandru Ciubotariu; Omul invizibil de H.G. Wells (inregistrare din 1956, cu Octavian Cotescu, Ion Manta, H. Nicolaide...) – ilustrat de Puiu Manu; Tom Sawyer si Huckleberry Finn dupa Mark Twain (inregistrare din 1953, cu Silvia Chicos, Mariana Oprescu, Mimi Enaceanu...) – portretizati de Ionut Popescu.

Expozitia, deschisa pana pe 31 august, dispune de trei pupitre audio pentru povestile redate in benzi desenate.

Prin colectia de CD-carte „Radio Prichindel“, editura radioului public ofera, de aproape un deceniu, pagini din marea literatura pentru copii si tineret, insufletite de marile voci ale teatrului radiofonic si comentate plastic de ilustratori romani consacrati. Fuziunea dintre radio art si roman grafic genereaza carti-obiect (CD+BD), o tentatie pentru colectionarii de toate varstele.

Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Roman si Muzeul National de Arta Contemporana cu sprijinul clusterului EUNIC in Romania, al Centrului Belgian de Banda Desenata si in parteneriat cu Asociatia Bedefililor din Romania, in perioada 16 iunie – 16 octombrie 2011.