Autoarele cărţilor "Totul despre sex" şi "Diavolul se îmbracă de la Prada" revin cu noi romane, Candace Bushnell lansând "Jurnalele lui Carrie", în timp ce Lauren Weisberger se întoarce cu "Noaptea trecută la Chateau Marmont", informează editura Polirom. Ambele volume au aparut in traducere in colectia Chic a editurii Polirom.

Noi aparitii in colectia ChicFoto: Polirom

Candace Bushnell: Jurnalele lui Carrie

Traducere din limba engleza semnata de Alina Popescu

Jurnalele lui Carrie urmaresc adolescenta plina de peri­petii a lui Carrie Bradshaw, indragita eroina din serialul Totul despre sex, intorcindu-se in timp pina la ultimii ani de liceu. Carrie este cea mai mare dintre cele trei fete neastimparate ale unui vaduv si locuieste in ora­selul Castlebury din Connecticut, unde viseaza sa ajunga scriitoare si sa traiasca intr-o buna zi la New York. Viata de liceu este extrem de palpitanta, fiind condimen­tata de rivalitati intre clici si competitii acerbe intre adolescentele aflate in cautarea marii iubiri. Lucrurile se complica si mai mult cind fermecatorul Sebastian Kydd, la care rivnesc toate fetele din oras, se transfera la Liceul Castlebury. Nostima, inteligenta si mereu plina de surprize, Carrie reuseste sa-l cucereasca pe Sebastian, insa pastrarea cuceririi sale se dovedeste cumplit de dificila, mai ales cind cea mai buna prietena e dispusa s-o tradeze pentru a-i fura iubitul. Jurnalele lui Carrie este o carte despre maturizare, prietenie si iubire, scrisa in maniera degajata si ingenioasa cu care Candace Bushnell si-a obisnuit cititorii.

In aceeasi colectie a fost tradusa din limba engleza sub sematura Mihaelei Negrila cartea In jungla orasului de Candace Bushnell.

In inalta societate newyorkeza, sub luminile reflectoa­relor de pe podiumul modei, de pe platourile de filmare sau dintr‑un studio foto profesionist, trei prietene isi impart pozitii‑cheie: Victory Ford este o recunoscuta creatoare de moda, care aspira sa intre in esalonul haute couture; Wendy Healy scoate din anonimat casa de productii Parador Pictures, a carei directoare este, obtinind suprema distinctie: nominalizari la Oscar; Nico O’Neilly este editorul unei importante reviste mon­dene, Bonfire. Dar dincolo de stralucirea pe care o confera intotdeauna puterea, cele trei prietene trec prin tipi­cele crize ale virstei a doua: Victory, inca nemaritata la aproape 40 de ani, incepe sa iasa cu miliardarul Lyne Bennett, dar stilurile lor de viata radical diferite ameninta sa ii desparta; Wendy isi neglijeaza sotul si cei trei copii muncind zi si noapte la Parador, ris­cind sa isi piarda familia; Nico O’Neilly nu mai are cu sotul decit o legatura formala si profesionala, asa ca solutia provizorie pare a fi o aventura cu un foto­model masculin cu aproape douazeci de ani mai tinar.

Lauren Weisberger: Noaptea trecuta la Chateau Marmont

Traducere din limba engleza si note apartin Madalinei Andrei

In cel mai recent roman al sau, Lauren Weisberger abordeaza cu subtilitate si umor teme de actualitate precum pretul succesului in societatea contemporana si efectele dezastruoase ale faimei asupra relatiilor de cuplu, descriind peripetiile amuzante prin care trece o pereche proaspat casatorita, a carei fericire incepe sa se clatine sub presiunea celebritatii capatate peste noapte. Brooke si sotul ei duc o viata vesela si multumita in New York, insa lucrurile iau o intorsatura dramatica in momentul in care cariera de muzician a lui Julian incepe sa ia avint – cei doi se vad tot mai rar din cauza plecarilor lui in turnee, se trezesc hartuiti fara incetare de paparazzi si ajung sa descopere ca intimitatea incintatoare a relatiei lor a disparut. Captivant si tulburator, romanul lui Lauren Weisberger este o poveste despre gustul amar al celebritatii.

Potrivit editurii, alte doua carti se afla in pregatire in colectia CHIC:

• cartea de debut a lui Helen Fielding, Celebritate pentru o cauza nobila

• Sophie Kinsella semnind drept Madeleine Wickam, Tinara mireasa