Sâmbătă, 6 august 2011, va avea loc deschiderea oficială a Atelierului - Muzeu Moara de hârtie, în Comana (Giurgiu). Initiat în 2009, proiectul Moara de hârtie a demarat cu obtinerea de unelte traditionale de legătorie si tipar si, începând cu 2011, s-a concentrat pe ridicarea unei clădiri care să adăpostească un Atelier - Muzeu, în care cei interesati de manufacturarea hârtiei, legătoria de carte si tipar înalt pot lucra cu echipamente cu valoare istorică.

"Constructia Morii de hârtie din Comana se află încă la început. Lucrăm în continuare la finalizarea clădirii ce adăposteste Moara, la amenajarea terenului din jurul acesteia, la restaurarea si punerea în functiune a echipamentelor. De acum încolo, ne dorim să continuăm aventura alături de alte persoane interesate, al căror sprijin si încurajări pot contribui la extinderea si potentarea proiectului", declara initiatorii proiectului.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, programul inaugurării începe la ora 18.00 cu sfintirea Morii de hârtie si continuă, începând cu 18.30, cu vizitarea Atelierului – Muzeu si cu demonstratii de producere a hârtiei manuale din hârtie reciclată, tipar înalt si legătorie.