Scriitoarea Herta Müller, laureată a Premiului Nobel pentru literatură pe anul 2009, vizitează Suedia in luna septembrie, la invitaţia Institutului Cultural Roman de la Stockholm.

Potrivit ICR Stockholm, primul punct din turneul suedez al Hertei Müller este Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg, la care scriitoarea va participa ca invitat de onoare. Sâmbătă, 24 septembrie, la ora 13.00, ea va discuta cu Péter Nádas şi Aris Fioretos despre “limbă ca Heimat”, iar duminică, 25 septembrie, la ora 12.00, îşi va lansa două noi apariţii în limba suedeză: cartea de debut Niederungen, republicată acum în Suedia în versiune revizuită şi necenzurată, şi volumul de eseuri Hunger und Seide. La lansare va mai participa scriitorul suedez Anders Olsson, membru al Academiei Suedeze.

Scriitoarea de origine romana se va intalni cu cititorii suedezi pe 27 septembrie la Stockholm, cu o discuţie care va avea loc pe Scena Internaţională a Scriitorilor şi care va fi condusă de Ingrid Elam, critic şi istoric literar.

Turneul suedez al Hertei Müller este organizat de Institutul Cultural Român de la Stockholm, în parteneriat cu Târgul de Carte Bok & Bibliotek, Scena Internaţională a Scriitorilor şi editura Wahlstrom & Widstrand.