România va fi prezenta cu un stand de arta populara la cea de-a XXXVI-a ediţie a Târgului Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim, care va avea loc în perioada 15-27 august 2011. La standul României vor fi prezentate obiecte de artă populară din judeţul Bacău: costume traditionale româneşti, ii, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă, ceramică, ouă încondeiate, obiecte de artizanat din lemn, toate lucrate manual.

Mesteri populari din BacauFoto: ICR

Vor fi prezenti la târg meşterii populari Marian Lungu, Anamaria Ardeleanu, Anca Gabriela Lungu si Maricica Ardeleanu, care vor oferi demonstraţii de meşteşuguri şi vor invita publicul să participe la workshop-uri ad-hoc, informeaza ICR Tel Aviv.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim, cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 200 de artişti din Israel şi peste 60 de standuri internationale, prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. În cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, spectacole de teatru neconventional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de un foarte mare interes în rândul publicului israelian, la această editie fiind aşteptaţi 100 000 de vizitatori. În acelasi timp, manifestarea creează oportunităti de colaborare pentru artiştii populari români, fiind o bună ocazie de promovare a culturii traditionale si a turismului rural.

Evenimentul este organizat la Ierusalim şi se desfăşoară pe o suprafaţă de 5.000 m2, lângă oraşul vechi, în zona turistică (Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool”, Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser”).

Standul Romaniei la Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv.