Joi, 4 august, la ora 18.00, la Libraria Humanitas din Iasi, Mihail Vakulovski vine sa povesteasca despre rockmanul Student la Chisinau, primul din trilogia Tovarasi de camera, volum aparut in acest an la editura Cartea Romaneasca. In cadrul evenimentului actrita Andreea Stafie va citi un fragment din carte, iar autorul va raspunde la intrebarile lui Liviu Antonesei. Si nu numai. Cei din public sint asteptati, de asemenea, cu intrebari si curiozitati.

Student la Chisinau de Mihail Vakulovski Foto: Cartea Romaneasca

Vineri, 5 august, volumul va fi prezentat in cadrul Cenaclului Republica, Biblioteca Nationala, Chisinau. La discutiile despre rockman, alaturi de autor se vor afla tovarasi de nadejde: Constantin Cheianu, Dumitru Crudu, Iulian Ciocan si Emilian Galaicu-Paun. Retraieste un fragment: Alexandru Vakulovski. Moderator: Moni Stanila.

Simbata, 13 august, la ora 18.00, in cadrul Festivalului ArtMania de la Sibiu, Radu Vancu si Dragos Varga il vor chestiona pe autor cu privire la primul sau rockman. Vor citi fragmente din carte: Alexandru Vakulovski & Moni Stanila. Discutia va fi moderata de Veronica D. Niculescu.

Lansarea rockmanului Tovarasi de camera va fi insotita, atat la Iasi cat si la Sibiu, de o instalatie de arta contemporana inedita la care au participat artisti locali si chiar librari.

Student la Chisinau de Mihail Vakulovski este primul rockman din trilogia Tovarasi de camera. O trilogie prin care trece Prutul odata cu anii de ucenicie ai studentului Hai – anii marilor schimbari social-politice din Estul Europei, cu efectele lor imprevizibile, supuse capriciilor istoriei. Amestecul de umor, ironie si realitate bruta, neinduratoare – uneori lipsit de pudoare, dar niciodata gratuit – descrie rostogolirea acestui rockman colturos peste granitele de cuvinte si forta lui subtila de celebrare a vietii.

Un anti-bildungsroman existential, de o sinceritate dezarmanta, scris intr-un limbaj viu, autentic, cu elemente de roman epistolar, realist, istoric, naturalist, despre o lume plina de forta si culoare.

Mihail VAKULOVSKI este absolvent al Universitatii de Stat din Moldova si, din 2002, doctor in filologie la Universitatea Bucuresti cu o teza coordonata de Nicolae Manolescu. Autor al volumelor de poezie: Nemuritor in papusoi, Caiet cu zmei de care n-am mai ridicat niciodata nici macar in copilarie, TU (cu Al. Vakulovski), Tatuaje, Odada, Piatra lui Sisif sub limba lui Demostene, ИЛЬ ПЛЁ, Autobiografie.

A mai publicat: Nicolae Manolescu (monografie), Holocaustul evreilor romani. Din marturiile supravietuitorilor (istorie recenta), nEUROCHIRURGIE (teatru), Portret de grup cu generatia „optzeci”. Poezia (critica literara), Tiuk! (antologie de proza Klu) (cu Al. Vakulovski). Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova si Premiul Soros (1997), Marele Premiu Underground Literar (2001), Premiul Zona alternativa (2002), Premiul revistei Tomis pentru cel mai bun traducator (2008), Premiul revistei Timpul pentru critica literara (2010). Membru ASPRO si al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Blog: http://vakulovski.livejournal.com/.

Este redactor-sef la revista Zile si Nopti, redactor la Sunete, fondatorul si realizatorul revistei Tiuk! .