Un bust al Papei Ioan Paul al II-lea va fi dezvelit luni seara, la intersectia dintre strada Constantin Stahi si Bulevardul Schitu Magureanu din Bucuresti, in cadrul unei ceremonii organizata de Nuntiatura Apostolica in Romania.

"Evenimentul are loc in amintirea vizitei istorice pe care Ioan Paul al II-lea a efectuat-o in Romania in 7-9 mai 1999 si cu ocazia ridicarii la cinstea altarelor a fericitului Papa (1 mai 2011). Amplasarea bustului Papei Ioan Paul al II-lea in Bucuresti este o initiativa a Nuntiaturii Apostolice in Romania, in colaborare cu Primaria Generala a Capitalei", informeaza un comunicat de presa remis duminica Agerpres de Nuntiatura Apostolica in Romania.

Potrivit comunicatului, sculptura, realizata in bronz, este opera sculptorului sloven de origine bosniaca Mirsad Begie, considerat unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati artisti din Slovenia.

La ceremonie vor fi prezenti Arhiepiscopul Francisco-Javier Lozano, Nuntiu Apostolic in Romania, Inalt Preasfintitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, Preasfintitul Cornel Damian, Episcop auxiliar de Bucuresti, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, reprezentanti ai ambasadelor acreditate la Bucuresti, oameni de cultura.