Tenorul Hector Lopez, prim solist al Operei Naţionale Bucureşti, a câştigat cea de-a XIII-a ediţie a concursului internaţional de canto organizat de Opera na Zamku (Opera la Castel), teatrul liric din Szczecin (Polonia). Evenimentul s-a desfăşurat în data de 25 iunie 2011.

Tenorul Hector LopezFoto: Opera Nationala Bucuresti

În fiecare an, spectatorii adunaţi în curtea interioară a castelului ce găzduieşte scena lirică a oraşului au ocazia să asculte câteva dintre cele mai valoroase voci lirice ale Europei. Hector Lopez a fost în acest an favoritul publicului adunat în curtea Castelului Ducilor de Pomerania din Szczecin. El a câştigat inimile spectatorilor cu celebra arie “Nessun dorma” din actul al III-lea al operei “Turandot” de Giacomo Puccini (lucrare cuprinsă şi în repertoriul ONB) şi cu zarzuela "La Tabernera del puerto" de Pablo Sorozábal.

Nascut in 1974, de origine mexicană, Hector Lopez a studiat muzica la Conservatorul Naţional din Mexico City, specializându-se apoi cu nume mari ale scenei internaţionale precum Renata Scotto, Placido Domingo şi Shilley Verret. A debutat in 2000, in “Rapirea din Serai’’ de Wolfgang Amadeus Mozart la Mexico City Opera. Ca solist al Operei Naţionale Bucureşti, repertoriul său conţine roluri din opere de Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Georges Bizet, Charles Gounod etc.

Hector Lopez nu este primul tenor al Operei Naţionale Bucureşti care câştigă competiţia poloneză. În 2008, Teodor Ilincăi şi Marius Manea au încântat spectatorii de la Szczecin cu talentul lor, cei doi artişti ajungând astăzi nume recunoscute pe cele mai mari scene ale lumii.