Editura Humanitas lanseaza luni, 27 iunie, de la ora 17.00, la Green Hours (Calea Victoriei nr. 120) cartea "Cateva sfarsituri de lume" de Adrian Georgescu. La evenimentul de lansare vor vorbi alaturi de autor: Andi Moisescu si Radu Paraschivescu. Lansarea volumului va fi insotita de o sesiune de autografe, anunta editura

Cateva sfarsituri de lume, de Adrian GeorgescuFoto: Editura Humanitas

"Ne-au spus-o toti pe toate canalele: vine sfarsitul. Tarcovnici cu doctorat in finismundologie promit un mare spectacol de pirotehnie post-mayasa. Stim anul: 2012. Nu stim insa daca va fi vara sau iarna si, prin urmare, daca Jocurile Olimpice de la Londra vor apuca sau nu sa fie compromise de Al-Qaeda, potrivit altor profetii. Incurcate sunt caile clarvazatorilor, mai ales ale celor care nu vad foarte clar. In tot acest tumult, in plin vartej kitsch, Adrian Georgescu propune "Cateva sfarsituri de lume". Sa ajunga pentru toti, ca pe vremuri. Masinile se revolta impotriva celor care le folosesc, personajele organizeaza ambuscade pentru scriitorii care le-au inventat, lumea se rastoarna si nu se mai termina intr-o explozie, ci intr-un hohot. Printre atatea sfarsituri de lume (sau de Rasul lumii), aproape ca nu mai observi idila care sta sa se infiripe intre un viril autoturism german si o zburdalnica masinuta italiana. Doamne apara si pazeste!"

Adrian Georgescu (n. 24 iulie 1970, Bucureşti) a absolvit Facultatea de Instalaţii din capitală în 1995. În acelaşi an, schimbă ingineria pentru presa sportivă. Scrie la cotidianul Sportul românesc, până în 1997, apoi la ProSport şi Gazeta Sporturilor. Devine jurnalist independent în 2007. În acelaşi an, este desemnat „Ziaristul anului“ la Gala Premiilor Ioan Chirilă şi realizează o emisiune despre Formula 1 la TVR. Începe colaborarea cu publicaţii precum Evenimentul Zilei şi Adevărul, în paralel cu activitatea desfăşurată pe blogul personal, www.adriangeorgescu.ro, unde se face remarcat prin stilul său „iute şi piperat". În 2008, participă cu o povestire la volumul colectiv de amintiri cazone Răcani, pifani şi veterani (Humanitas).