Asa sunt eu, prost este prima carte scrisa de cunoscutul actor Valentin Uritescu. „Eu scriu aceste rânduri fără să fac pe scriitorul, fără să arăt cât sunt de cult şi de deştept… Nu! Eu vreau să vedeţi cât sunt de prost, adică aşa cum sunt de-adevăratelea. De aceea nu schimb nimic, nu ascund nimic, nu înfrumuseţez nimic…“, mărturiseşte Valentin Uritescu. Volumul de memorii, aparut la editura Humanitas si lansat in cadrul Salonului internaţional de Carte Bookfest 2011, va fi prezentat marti, pe 28 iunie, de la ora 18.00, la Godot Cafe Teatru, in prezenta autorului alaturi de care vor fi o parte dintre actorii si regizorii cu care acesta a colaborat.

Asa sunt eu, prost - de Valentin UritescuFoto: Editura Humanitas

Asa sunt eu, prost este prima carte scrisa de cunoscutul actor Valentin Uritescu. „Eu scriu aceste rânduri fără să fac pe scriitorul, fără să arăt cât sunt de cult şi de deştept… Nu! Eu vreau să vedeţi cât sunt de prost, adică aşa cum sunt de-adevăratelea. De aceea nu schimb nimic, nu ascund nimic, nu înfrumuseţez nimic…“, mărturiseşte Valentin Uritescu. Volumul „Aşa sunt eu, prost. Fragmente autobiografice” conţine episoade din viaţa de actor şi nu numai a lui Valentin Uritescu, povestite cu haz, savoare, dar mai ales, cu autoironie.

Si intr-adevar nu schimba nimic, nu ascunde nimic. Nici momentele de slabiciune fizica, confuziile si glumele starnite de faptul ca nu stie nicio boaba de engleza sau sirul de calcule care insotea intotdeauna cumpararea cadourilor pentru cei de acasa. Momentele se retin si separat: cosul de gunoi dintr-un hotel din Londra care este non neseseri, durerea chinuitoare din timpul repetitiilor pe care regizorul il face sa nu o trateze pentru ca ii transforma machiajul de clovn-gropar intr-un chip devastator, cearta cu nevasta, urmata de refugiul pe scena goala a teatrului, un actor care cauta prin New York prieteni vechi si preturi bune pentru pantofi de dama. Dar sunt in acelasi timp reprezentatia completa a unei vieti povestite cu sinceritate şi simplitate, cu umor şi vigoare.

Volumul de memorii, aparut la editura Humanitas si lansat in cadrul Salonului internaţional de Carte Bookfest 2011, va fi prezentat marti, pe 28 iunie, de la ora 18.00, la Godot Cafe Teatru, in prezenta autorului alaturi de care vor fi o parte dintre actorii si regizorii cu care acesta a colaborat.

Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas va povesti cum a ajuns cartea in editura, iar Valentin Uritescu va citi pentru cei prezenti fragmente din ea si va raspunde intrebarilor publicului.