Cinci lucrări semnate de Alexandra Nechita, supranumită şi 'Micuţa Picasso', şi de Pablo Picasso au fost adjudecate pentru suma de peste 16.500 de euro la o licitaţie caritabilă organizată, miercuri seara, de casa Ara Art pentru proiectele fundaţiei Nadia Comăneci.

​Astfel, din cele nouă tablori scoase la licitaţie şi semnate de Alexandra Nechita patru au fost adjudecate, şi anume: 'Angels glow in the dark', la 3.000 de euro, 'Voiceless forrest', la 4.200 de euro, 'Boxed sunshine', la 4.000 euro şi 'Earth is a planet with one peace missing', la 1.000 de euro.

De asemenea, din cele patru lucrări ale lui Pablo Picasso unul a fost adjudecat, respectiv heliogravura 'Modele în atelier', la 4.350 de euro.

În plus, organizatorii au anunţat la finalul licitaţiei că BRD va achiziţiona la preţul de intrare lucrările care nu au fost cumpărate la această sesiune şi care însumează 27.300 de euro.

La acestă licitaţie a participat şi fosta gimnastă Nadia Comăneci care a arătat tablourile semnate de Alexandra Nechita au fost donate de artistă Fundaţiei Nadia Comăneci, care le-a scos la vânzare pentru a arăta că 'o româncă din străinătate se gândeşte la România'.

Fondurile strânse în urma licitaţiei vor fi direcţionate către proiectele Fundaţiei Nadia Comăneci, se arata in comunicatul Agerpres.

Pictorita Alexandra Nechita este nascuta pe 27 august 1985, la Vaslui. Stabilita impreuna cu parintii in Statele Unite, artista a devenit celebra inca de la varsta de 8 ani, cunoscuta în toată lumea sub numele "Micuţa Picasso". Copilul minune, a devenit intre timp o superba domnisoara care a strâns până acum milioane de dolari din pictură. Pictorita este foarte cunoscuta si apreciata in mediul artistic american lucrarile sale regasindu-se în colecţii private ale unor nume ca Andre Agassi, Celine Dion sau Charlize Theron.