Un portret din 1939 reprezentand pe Dora Maar, iubita si muza lui Pablo Picasso, care i-a "succedat" Mariei-Therese Walter, s-a vandut cu nu mai putin de 17,9 milioane de lire sterline (20,2 milioane de euro), depasind cu mult asteptarile.

Dora Maar, iubita lui PicassoFoto: Colaj foto

Pictat la scurt timp dupa izbucnirea celui de al Doilea Razboi Mondial, "Femme assise, robe bleue", nu a fost vazut in public de la o expozitie din Elvetia din 1967. Acesta a fost estimat intre 4,5 si 9 milioane de euro.

"Fata adormita", un portret din 1935 al Mariei-Therese Walter, a ajuns la 13,5 milioane de lire sterline (15,5 milioane de euro).

Un alt portret al muzei care a transformat viata lui Pablo Picasso, Maria-Theresa Walter, s-a vandut cu peste 40 de milioane de dolari la casa de licitatii Sotheby in Londra la inceputul acestui an.

In 2010, un tablou pictat in 1932 de Picasso, "Nude, Green Leaves and Bust", a devenit cea mai bine vanduta opera de arta din lume, dupa ce a fost achizitionat pentru suma de 106 milioane de dolari, in urma unei licitatii organizata de casa Christie's din New York.