Livada Muzeelor Minovici, de lângă Fântâna Mioriţa, va fi inconjurata in Noaptea de Sanziene de o atmosfera cu totul speciala. Pentru câteva ore, in noaprea de 23 iunie, în livada fermecată a Muzeelor Minovici, se va depăna o poveste ştiută din moşi strămoşi. Ea spune că sanzienele, zâne bune, misterioase şi magice, vin printre noi odată-n an, în noaptea de 23 iunie. Ele impart dragoste şi spor celor care le cinstesc aşa cum se cuvine. Prietenii Muzeelor Minovici, organizatorii evenimentului, vor sărbători cu muzica, dans, teatru si expozitii.

Vizitatori se vor putea bucura de spectacolele oferite Răzvan Mazilu, Monica Petrică, Cornelia Tihon, Brânduşa Casandra Mircea, Ioana Macarie, Silviu Geamanu, Constantin Florescu, Grupul Coral Sound.

Pe iubitorii de arte frumoase îi aşteaptă expoziţii de pictură şi fotografie ale artiştilor Flavia Lupu, Luiza Zamora şi Şerban Bonciocat, precum şi o prezentare de creaţii vestimentare, semnate Rhea Costa şi Elena Perseil.

In fiecare an, pe 24 iunie, romanii marcheaza sarbatoarea Sanzienelor. Noaptea ce precede aceasta zi se crede ca este magica - minunile sunt posibile, fortele benefice, dar si cele negative ajung la apogeu. Legendele spun ca Sanzienele sunt niste fete foarte frumoase, care traiesc prin paduri sau pe campii. Ele se prind in hora si "dau puteri" deosebite florilor si buruienilor, acestea devenind plante de leac, bune la toate bolile.

Cea de-a cincea Noapte de Sânziene va avea loc joi, 23 iunie, ora 19.00, în livada Muzeului Minovici de lângă Fântâna Mioriţa.

Intrarea este liberă, informeaza comunicatul de presa.