Maestrul Dan Grigore revine, joi seară, pe scena Sălii Radio, pentru a-şi povesti viaţa în bijuterii muzicale, informează un comunicat al Societatii Romane de Radiodifuziune. Recitalul extraordinar, oferit de pianist în premieră publicului din Romania, va conţine douăzeci dintre cele mai cunoscute piese pentru pian, compuse de artişti precum Chopin, Scarlatti, Beethoven, Mozart, Enescu, Schubert, Bach, Brahms, Skriabin, Debussy sau MacDowell.

Dan GrigoreFoto: Hotnews

'Este un colaj de stiluri diferite, reprezentând trăiri subiective, uneori chiar amintiri personale din întreaga mea activitate concertistică de până acum', îşi defineşte marele pianist programul recitalului.

Mai mult, prin această selecţie, cu care i-a încântat pe iubitorii de muzică de la Londra, când a participat, în calitate de invitat special, la Seria 'Concertelor Enescu', artistul doreşte o actualizare a trecutului: 'Cred că marile capodopere ne sunt mereu contemporane şi că ele, indiferent de epoca în care au fost scrise, îşi dau mâna peste timp'.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio în prin reţeaua Eventim.

Dan Grigore s-a remarcat de-a lungul timpului ca pianist concertist, profesor, mentor şi personalitate publică. Încă de la o vârstă fragedă, talentul său a fost remarcat de prinţesa Maria Cantacuzino, care i-a acordat privilegiul de a studia la pianul lui George Enescu, iar compozitorul Mihail Jora considera că 'Dan Grigore este un talent excepţional, care nu suferă comparaţie cu tot ce trece drept mare talent în România'.

Valoarea pianistului Dan Grigore a fost recunoscută la nivel naţional şi internaţional, acesta primind distincţii şi premii importante, printre care se numără titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordat de statul francez, şi Ordinul Steaua României, în grad de Mare Cruce.

A fost dublu laureat al Concursului internaţional 'George Enescu', ediţiile 1961 şi 1967, laureat al Concursului internaţional de pian de la Montreal, 1968 şi câştigător al Discului pentru CD-ul Recital Chopin live.