Pianistul Horia Mihail impreuna cu Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Cristian Sandu va sustine un concert la Sala Radio din Bucuresti, miercuri, 8 iunie, de la ora 19.00. Horia Mihail va interpreta Concertul nr. 17 în sol major pentru pian şi orchestră, K. 453 de W.A. Mozart, informează Orchestrele şi Corurile Radio. Tot din creaţia compozitorului austriac, în aceeaşi seară, publicul va putea audia Uvertura operei Don Giovanni, K. 527.

În partea a doua a concertului, Orchestra de Cameră Radio, Corul Academic Radio şi soliştii Luiza Fatyol, Iulia Merca, Cristian Mogoşan şi Alin Anca, vor interpreta una din lucrările mai puţin cântate ale lui Beethoven - Misa în do major, op. 86.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua Eventim.

Horia Mihail este unul dintre cei mai apreciaţi pianişti români ai momentului, numărând, de-a lungul carierei sale, mai bine de 1.000 de concerte cu majoritatea orchestrelor simfonice din România, cu importante orchestre europene şi americane.

Horia Mihail a sustinut recitaluri solo si de muzica de camera în România, Italia, Anglia, Belgia, Franta, Germania, Irlanda si Statele Unite. A colaborat cu artisti cunoscuti precum Lory Wallfisch, Robert Merfeld, Alexandru Tomescu, Peter Zazofsky, Andres Diaz, Razvan Suma si Nathaniel Rosen. Mihail a participat la câteva editii ale Festivalului International al Muzicii Noi din Bucuresti, la Festivalul International "George Enescu", festivalurile din Spoleto si Assisi (Italia), precum si în importanta serie de muzica de camera "Temple Beth Am" din Miami, Florida.

Dupa o perioada de trei ani în care a fost lector universitar la Boston University, Horia Mihail s-a întors în toamna lui 2002 în România unde este solist al Filarmonicii de Stat din Brasov, membru al Romanian Piano Trio alaturi de Alexandru Tomescu si Razvan Suma si profesor asociat la Universitatea Transilvania.

După o perioadă în care a putut fi văzut şi ascultat mai mult alături de Alexandru Tomescu sau în cadrul 'Romanian Piano Trio', Horia Mihail s-a reorientat începând din 2010 şi către evoluţiile solistice, un prim reper fiind legat de bicentenarul Chopin, când, în cadrul manifestărilor dedicate compozitorului polonez, talentatul pianist a susţinut, pe 19 septembrie, un recital la Viena, la Festivalul 'Chopin şi Muzica contemporană'.

În luna aprilie a acestui an, Horia Mihail a susţinut un turneu de recitaluri în 12 oraşe din România în cadrul proiectului 'Pianul călător'. Anul acesta, Pianul călător s-a plimbat şi a încântat iubitorii de muzică din cinci oraşe înainte de a se stabili la Mediaş, unde a fost donat de către Societatea Română de Radiodifuziune comunităţii locale. Proiectul „Pianul călător” şi-a făcut debutul internaţional pe 14 mai, la Paris, în cadrul unui eveniment dedicat Nopţii Muzeelor.