Institutul Cultural Roman organizeaza, in cadrul actualei editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), un spectacol lectura, o lansare de carte si un atelier de improvizatie. Vineri, 3 iunie, de la ora 12, la Libraria Humanitas din Sibiu va avea loc spectacolul lectura si lansarea CD-ului cu piesa Insula de Gellu Naum tradusa in sase limbi. Spectacolul, in regia lui Vlad Massaci, va fi sustinut de studenti de la Sectia de Arta Teatrala a Universitatii „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Traducerile au fost realizate de Lora Nenkovska (Bulgaria), Joanna Kornas (Polonia), Faustine Vega (Franta), Elena Borras García (Spania), Kerstin Ahlers (Germania) si Razvan Purdel (Italia), beneficiari ai programului de burse pentru traducatori derulat de Centrul National al Cartii (CENNAC) din cadrul ICR.

Sambata, 4 iunie, de la ora 11, la Centrul Cultural Habitus (Biserica Romano-Catolica – intrarea din Piata Mica), va fi lansat volumul Matei Visniec.Mirajul cuvintelor calde de Daniela Magiaru, aparut la Editura ICR Alaturi de autoare vor vorbi Matei Visniec si prof.dr. Cornel Ungureanu (Universitatea de Vest Timisoara).

Editura ICR va fi prezenta cu un stand la SIBIU BOOKFEST 2011 – Targul International de Carte, Publishing si New Media, desfasurat in perioada 2-6 iunie ca parte integranta a FITS. In cadrul SIBIU BOOKFEST se va desfasura si un atelier de improvizatie cu participarea bursierilor CENNAC.

Cu sprijinul ICR au fost organizate in cadrul FITS seria de conferinte sustinute de George Banu, conferintele speciale moderate de Octavian Saiu, lansarea cartii Das rumänische Theater nach 1989. Seine Beziehungen zum deutschsprachigen Raum / Teatrul romanesc dupa 1989. Relatiile sale cu spatiul vorbitor de limba germana, autori: Alina Mazilu, Medana Weident, Irina Wolf (Editura Frank & Timme, Berlin), atelierul condus de Nic Ularu si expozitia de fotografie Dragos Spiteru. ICR a sustinut, de asemenea, spectacolele Metamorfoze si Faust, regia: Silviu Purcarete, Teatrul National „Radu Stanca“ Sibiu; Cuvantul progres spus de mama suna teribil de fals, dupa un text de Matei Visniec, regia: Jean-Luc Palies; spectacolul Duel al Companiei franceze BRAF din Franta; Leonce si Lena, regia: Balazs Zoltan, Teatrul Maladypa Szinhaz din Ungaria.