Mari actori ai teatrului romanesc se intalnesc, sambata 4 iunie, de la orele 19.00, pe scena Teatrului Metropolis, in spectacolul Sfarsit de partida, de Samuel Beckett. Ion Besoiu, Irina Petrescu, Razvan Vasilescu si Mihai Constantin, intr-un mare recital actoricesc, in directia de scena a domnului Alexandru Tocilescu, premiat pentru regia spectacolului, in cadrul Festivalului Vedeteatru, 2010.

Sfarsit de partida este un spectacol in care limbajul beckettian ordoneaza aceasta lume haotica, ii confera forme si proporttii, instaureaza profunzime si mai ales, il defineste pe om, singurul caruia ii permite sa-si gaseasca un loc si un inteles in acest univers a priori, golit de sens.

Eroii lui Beckett descopera cu stupoare ca in ciuda increderii pe care au avut-o in cuvant, acesta se lasa greu dezbracat…obiectele si fenomenele isi refuza numirea..

Cele patru personaje ale lui Beckett (Hamm: Razvan Vasilescu, Clov: Mihai Constantin, Nagg: Ion Besoiu, Nell:Irina Petrescu) sufera de pedepse inventate care le subliniaza incapacitatea de a sesiza resorturile intime ale universului in care traiesc: cecitate, amnezie, amputare lipsa de forta, paralizie, abrutizare; iar locurile in care unele personaje sunt obligate sa-si duca existenta, amintesc de starile de penitenta premergatoare actului de purificare: ingropati in nisip, intr-un scaun sau chiar in propriile picioare.

Adevarul despre acest sfarsit de partida : Nimeni nu spune, dar este o piesa despre moarte sau mai exact o piesa unde moartea vorbeste despre ea insasi prin intermediul personajelor. Cu adevarat este o descompunere lenta a fiintelor pentru ca nimic nu se poate intampla si pentru ca moartea insasi este un eveniment.

Sfarsit de partida, construieste un spatiu in care personajele se regasesc intr-o permanenta stare de neliniste si angoasa si in care trebuie sa-si demonstreze nevinovatia, raportata la faptul ca exista.

Scenografia spectacolului este semnata de Vanda Maria Sturdza.