Spectacolul Targoviste de jucarie de Peca Stefan, in regia Anei Margineanu este cea de-a treia productie teatrala din proiectul Despre Romania numai de bine derulat la Teatrul Municipal Targoviste. Premiera absoluta a spectacolului va avea loc duminica, 29 mai, la ora 18.00.

Spectacolul Targoviste de jucarie de Peca StefanFoto: Teatrul Municipal Targoviste

Targoviste de jucarie vizeaza chiar orasul natal al dramaturgului Peca Stefan. Regia ii apartine Anei Margineanu, decorul este conceput de catre Mihai Pacurar, iar costumele au fost create de Cristina Milea. Spectacolul se bucura de colaborarea artistei video Cinty Ionescu si de ilustratia muzicala a lui Petru Margineanu. Miscarea scenica este realizata de catre Andreea Duta.

„Dintre toate provocarile, trebuie sa recunosc ca Targoviste a depasit orice am incercat pana acum. Orasul ne-a aparut atat de complex, atat de incarcat de legende, istorie, melancolie si frumusete incat am simtit si eu, si Stefan ca avem material pentru 10 spectacole, nu unul. Pana la urma am ales sa facem 18 spectacole micute, care sa se joace simultan in 6 spatii (5 de sine statatoare si unul mobil) oferind targovisteanului posibilitatea de a-si construi propriul traseu si prin asta propriul spectacol. O trupa de actori tineri, dinamici si extrem de inclinati spre joaca ne-a permis sa le si realizam, in timpul in care in mod normal am fi facut unul singur”, spune regizoarea Ana Margineanu.

Din distributie fac parte Virgil Aioanei, Laurentiu Banescu, Radu Campean, Toma Danila, Ilie Ghergu, Delia Lazar, Cosmina Lirca, Maria Nicola, Ana Maria Oglinda, Cristian Olaru, Katia Pascariu, Mircea Silaghi, Daniela Stinga, Stefan Stefanescu si Miruna Vaju.

Premiera de duminica, 29 mai va fi precedata de lansarea volumului continand cea mai lunga piesa de teatru scrisa pana acum la noi.

Potrivit institutiei teatrale, urmatoarele reprezentatii vor avea loc in zilele de 3, 10 si 11 iunie.