Compania "Liviu Rebreanu" a Teatrului National din Targu Mures va prezenta, duminica seara, in premiera in Romania, un spectacol 3D, cu un scenariu scris dupa cunoscuta lucrare a lui Jules Verne, "Calatorie spre centrul Pamantului", potrivit Agerpres: "Pentru prima data in Romania si in Europa, lumea teatrului interpune magia cinematografiei, pe scena, cu un spectacol de teatru 3D", se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit documentului, intre actori si spectatori se va monta un ecran, iar spectatorii vor primi ochelari 3D pentru a viziona spectacolul.

"Decorul este fantastic, Armand Richelet-Kleinberg, creatorul muzicii originale si a animatiei 3D, inventeaza o lume noua, intangibila, dar cu aparenta reala, pusa in valoare si prin costumele deosebite, realizate de Gwenaelle Picherit", se mai arata in comunicat.

Spectacolul ii are in distributie pe actorii Costin Gavaza, Tiberiu Vasiniuc, Luchian Pantea, Iulian Praja, Stanca Jabenitan si Stelian Chitacu, iar scenariul este realizat de Radu Dinulescu, dupa cartea lui Jules Verne, "Calatorie spre centrul Pamantului".