Cele 30 de minute saptamanale de cultura pe micul ecran sunt la un pas de a deveni obligatorii pentru televiziunile de stiri. Televiziunile generaliste vor fi silite sa aloce doua ore pe saptamana emisiunilor culturale. Acestea sunt prevederile proiectului de lege aprobat astazi de Comisia de Cultura a Senatului Romaniei.​​

Proiectul initiat de deputatul liberal Mirel Talos a fost aprobat de Camera Deputatilor in februarie 2011 si mentioneaza ca emisiuni culturale pot fi considerate cele care contin teme legate de muzica clasica, artele plastice, dramaturgie, cinematografie dar si emisiuni care au drept subiect traditiile si muzica populara romaneasca.

In Comisia de Cultura proiectul a intampinat putina rezistenta, un singur senator votand impotriva proiectului. Decizia finala urmeaza a fi luata in plenul Senatului.

Una dintre initiativele legislative ale deputatului Mirel Talos este si cea care doreste sa limiteze intoleranta religioasa, "respectul valorilor religioase ale practicantilor unei religii trebuind sa fie protejat de institutiile statului" in viziunea deputatului liberal.