Jiri Kylian, cel mai important coregraf al lumii contemporane, semneaza coregrafia spectacolului „Falling Angels”, montat pe scena Operei Nationale Bucuresti. Spectacolul, creatie a coregrafului Jiri Kylian, in interpretarea companiei de balet a ONB, va avea premiera in data de 1 mai.

Coregraful Jiri Kylian Foto: Opera Nationala Bucuresti

Conceput in jurul unor teme precum lupta pentru perfectiune, spectacolul „Falling Angels”, este omagiu adus femeilor balerine. “Falling Angels” este o lucrare coregrafica creata pentru opt interprete, un spectacol despre artisti si arta lor, o coregrafie a carei montare va aduce compania de balet a Operei Nationale Bucuresti in randul celor mai importante trupe de balet din lume.

Spectacolul va fi pus in scena la Bucuresti de Nancy Euverink, asistenta a coregrafului Jiri Kylian. Muzica este compusa de Steve Reich ("Drumming", partea I), costumele sunt create de Joke Visser, luminiile poarta semnatura lui de Joop Caboort, iar coordonarea tehnica a productiei va fi asigurată de Erik van Houten.

De-a lungul prestigioasei sale cariere, Jiri Kylian a conceput 92 de creatii coregrafice. Creatiile sale au fost puse in scena de peste 80 de companii din intreaga lume. Numele sau este legat de istoria uneia dintre marile companii de balet contemporan: Nederlands Dans Theater (Olanda).