Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu participă la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Necunoscuţii de lângă noi” din Poznań. Festivalul, care se desfăşoară între 11 şi 17 aprilie 2011, are ca tema la actuala editie „Eroi şi eroine – încă aproape sau deja necunoscuţi”. Teatrul Naţional „Radu Stanca” va prezenta in festival spectacolul Electra, în regia lui Mihai Măniuţiu.

Electra - productie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din SibiuFoto: ICR

Teatrul din Sibiu se află în Polonia pentru a doua oară cu sprijinul ICR, după ce în anul 2009 a fost prezent la Festivalul Internaţional „Shakespeare” de la Gdańsk, cu spectacolul Hamlet, în regia lui Radu Alexandru Nica.

Potrivit ICR Varsovia, reprezentaţia cu Electra, una din cele mai bune producţii pe tema tragediilor antice realizate în România în ultimii ani, are loc în data de 13 aprilie, în Sala Mare a Teatrului Polski, unul dintre cele mai importante teatre din Poznań. După reprezentaţie, publicul polonez se va întâlni cu actorii spectacolului.

Aflat la a patra ediţie, Festivalul Internaţional de Teatru "Necunoscuţii de lângă noi” este un proiect iniţiat de Teatrul Polski din Poznań, care îşi propune să prezinte spectacole ce iau în discuţie teme discutate în ţările din spaţiul est-european. În cadrul actualei ediţii sunt prezentate piese ale Teatrului „William Horzyca din Toruń, Teatrului Dramatic din Varşovia, Teatrului Dramatic „Jerzy Szaniawski” din Wałbrzych, Teatrului „St. I. Witkiewicza” din Zakopane, Teatrului „W. Wasilko” din Odesa (Ucraina), precum şi o coproducţie între Teatrul Divadlo Drak din Hradec Králové (Cehia), Teatrul Lalka din Varşovia şi Teatrul Staré Divadlo Karola Spišaka din Nitra (Slovacia).

Cu o zi înaintea spectacolului, în seara zilei de 12 aprilie, grupul Iza, care figurează în distribuţia spectacolului Electra, va susţine un concert de muzică tradiţională românească pe Scena Estradei Poznań. ICR-Varşovia este de partener al Festivalului