Scriitoarea Herta Müller, laureată a Premiului Nobel pentru literatură pe anul 2009, va vizita Suedia în luna septembrie, la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm, informeaza directorul institutiei, Dan Shafran. Programul turneului consta in participarea la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg, unde Herta Müller este invitata de onoare, lansari de carte si intalniri cu cititorii.

Primul punct din turneu este Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg, unde scriitoarea de origine romana va participa ca invitat de onoare. Herta Müller va fi prezentă la o dezbatere cu tema ”Limba ca Heimat” şi va lansa două noi apariţii în limba suedeză: cartea de debut Niederungen, republicată acum în Suedia în versiune revizuită şi necenzurată, şi volumul de eseuri Hunger und Seide.

Întâlnirile Hertei Müller cu cititorii suedezi vor continua pe 27 septembrie la Stockholm, cu o discuţie care va avea loc pe Scena Internaţională a Scriitorilor.

Turneul suedez al Hertei Müller este organizat de Institutul Cultural Român de la Stockholm, în parteneriat cu Târgul de Carte Bok & Bibliotek, Scena Internaţională a Scriitorilor şi editurile suedeze Wahlström & Widstrand şi Tranan.