Un concert al Corului Filarmonicii "George Enescu", din seria care marchează împlinirea a 60 de ani de activitate a acestei prestigioase formaţii, va avea loc, marţi, 12 aprilie, în Sala Mare a Ateneului Român, informează Biroul de presă al instituţiei. Programul concertului coral va include piese de Anton Bruckner - Motetul nr. 4, Nicolae Brânduş - Oratoriu pe texte din evanghelia lui Toma, Johannes Brahms - Lieduri şi romanţe, op. 44, caietul I şi 3 motete, op. 110 şi Johann Sebastian Bach - Motetul "Fürchte dich nicht", BWV 228. La pupitrul Corului Filarmonicii "George Enescu" se va afla dirijorul Iosif Ion Prunner.

Îşi dau concursul soprana Anna Mirescu şi tenorul Hector Lopez.

"Vom încerca să marcăm cei 60 de ani, care au trecut cu evenimente, artişti şi capodopere, prime audiţii pentru noi şi public, slujind muzica şi pe prietenii ei, pe care îi invităm la Ateneu să asculte, printre altele: Recviemul de Schumann, Recviemul de Saint Saëns, Marea Missa de Bruckner, Via Crucis de Liszt, Integrala motetelor de Bach si Bruckner", declara Iosif Ion Prunner, citat de Agerpres.

Cariera acestui ansamblu, care a fost înfiinţat de Constantin Silvestri, dirijor, compozitor şi, la aceea dată, directorul instituţiei, a început în anul 1950.

Din anul 1997, Iosif Ion Prunner, pianist şi dirijor de orchestră, este şi dirijorul Corului Filarmonicii.

Momentul aniversar al celor 60 de ani de activitate este marcat printr-un proiect amplu care include integrala motetelor de Bach si Bruckner, în trei concerte din stagiunea 2010-2011, o premieră absolută în viaţa muzicală românească.