Corul de copii şi tineret "Allegretto" efectueaza in luna aprilie un turneu concertistic pentru cel mai tânăr public din Israel. Pentru acest turneu au fost selecţionate din repertoriul corului piese muzicale culese din diferite ţări ale lumii, inclusiv piese în limba ebraică, care vor fi interpretate de 14 copii şi tineri cu vârste între 9 şi 22 de ani, sub bagheta prof. Adriana Codreanu.

Programul concertelor:

· 7-9 aprilie, Eilat, în cadrul Festivalului-concurs internaţional "Red Sea Joys"

· 11 aprilie, ora 20:00, Centrul Cultural "Ramat Eshkol" din Ierusalim. La spectacol vor asista oficialităţi din primărie, membri ai corpului diplomatic, reprezentaţi ai Conservatorului din Ierusalim. Eveniment realizat în colaborare cu Primăria Ierusalim (Biblioteca Muzicală “Rose”).

· 13 aprilie, ora 8:30, “Heichal HaTarbut” Rishon LeZion, în cadrul evenimentului anual “Ha´irua Mukdash Le´iria”. Eveniment realizat în colaborare cu Primăria Rishon LeZion.

· 14 aprilie, ora 18:00, Netanya, sala "Beit Yohanan". Concertul va cuprinde un recital susţinut de corul “Allegretto” şi de corul de copii “Nitzan” din Netanya. Spectacolul se va desfăşura în prezenţa staff-ului ICR Tel Aviv, a d-nei primar Miriam Feierberg-Ikar şi a E.S. Edward Iosiper, ambasadorul României în Israel. Eveniment realizat în colaborare cu Primăria Netanya.

Corul "Allegretto", printre cele mai cunoscute din România, promovează tinere talente muzicale prin programe educaţionale şi turnee în ţară si în străinătate. Corul National de copii Allegretto este compus din 130 de copii din Bucuresti si din alte orase ale României.

Turneul in Israel este organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv în colaborare cu Reprezentanţa Bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim şi Fundaţia Allegretto.