Paulo Coelho este un om universal, care a trezit interesul intregii lumi cum putini au facut-o. O suta cincisprezece milioane de oameni i-au citit cartile, ii fac cunoscute ideile, scrierile, viziunile. Un adevarat mag al sufletului, Paulo Coelho descopera virtutile rabdarii si ale bunavointei omenesti, ale nobletii si generozitatii, ale lepadarii de sine si, mai presus de toate, ale Dragostei universale. Scriitorul a experimentat si a suferit el insusi ca sa atinga virtutea absoluta a cunoasterii de sine si ca sa descopere, in ultima instanta, calea supremei purificari. Paulo Coelho este astazi unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii cartile sale fiind traduse în 56 de limbi şi editate în 150 de ţări.

Magul. Extraordinara viata a lui Paulo Coelho de Fernando MoraisFoto: Humanitas

Cartea lui Fernando Morais, Magul, este o biografie care ofera cea mai cuprinzatoare privire de pana azi asupra fascinantei existente si creatii a celui mai tradus scriitor in viata. O poveste la care nici macar cei mai creativi scenaristi n-ar putea sa viseze. "I-am spus lui Fernando lucruri pe care nu le-am spus nimanui... nici macar mie insumi." declara scriitorul Paulo Coelho.

Cartea Magul de Fernando Morais, aparuta recent la editura Humanitas, este acum in librarii.

Jurnalist de profesie, Fernando Morais s-a născut în Mariana-Minas Gerais, în 1946. A lucrat la redacţiile Jornal da Tarde, Veja, Folha de S. Paulo şi TV Cultura. A fost distins de trei ori cu Premiul „Esso" şi de patru ori cu Premiul „Abril" pentru Jurnalism. A fost deputat de stat timp de opt ani (pentru MDB - Movimento Democrático Brasileiro-São Paulo - si apoi pentru PMDB - Partido de Movimento Democrático Brasileiro-São Paulo) si secretar al Culturii (1988-1991) si al Educatiei (1991-1993) in statul São Paulo. Este autorul itinerarului pentru miniseriile documentare "Brazilia - cinci sute de ani si cinci zile care au zguduit Brazilia", prezentate de canalul GNT/Globosat. A scris, printre altele, Transamazônica (Brasiliense, 1970, impreuna cu Ricardo Gontijo si Alfredo Rizutti), A Ilha (Alfa-Omega, 1975, reeditata de Companhia das Letras in 2001), Olga (Alfa-Omega, 1985, reeditata de Companhia das Letras in 1993), Chatô, o rei do Brasil (Companhia das Letras, 1994), Corações sujos (Companhia das Letras, 2000), Cem quilos de ouro (Companhia das Letras, 2002), Na toca dos Leões (Planeta, 2004) si Montenegro (Planeta, 2006). Cartile sale au fost traduse in nouasprezece tari. In 2001, Corações sujos a primit Premiul "Jabuti" pentru Cartea de Nonfictiune a Anului. In 2004, Olga a fost ecranizata de regizorul Jayme Monjardim, filmul fiind vizionat de peste cinci milioane de spectatori si ales sa reprezinte tara la premiile Oscar din 2005. Este membru al Consiliului politic al ziarului Brasil de Fato si al Consiliului superior al postului public latino-american de televiziune Telesur, cu sediul la Caracas, Venezuela. Este membru al Academiei de Litere din Mariana, unde ocupa loja nr. 13, care l-a avut ca prim titular pe presedintele Tancredo Neves.