Spectacolului The Position de Kevin Doyle, va fi prezentat in premiera europeana absoluta, duminica, 03 aprilie, de la ora 19.00, la Godot Cafe Teatru (str. Blanari, nr.14, Bucuresti).

Distributia spectacolului ii reuneste pe Laurentiu Banescu, Istvan Teglas, Lucian Pavel, Catalin Neamtu, Mihai Calin, Daniel Popa si Alexandra Salceanu.

Regia spectacolului ii apartine lui Daniel Popa, cel care a realizat traducerea si adaptarea piesei. “Radeam singur, fericit ca am descoperit piesa perfecta pentru publicul din Romania. Povestea lui Doyle este atat de universal-valabila, si, totusi, as putea paria ca nu s-a gandit la Romania cand a scris-o…In Romania, toata lumea asteapta. Nimeni nu stie ce asteapta. Doar asteapta. Unora li s-a spus sa faca asta, altii i-au copiat pe cei ce faceau deja asta, altii doar asteapta crezand ca este mai inteligent asa, altii pentru ca nu au curajul sa actioneze – oricare ar fi actiunea.” spune despre piesa regizorul Daniel Popa.

Summer Wood semneaza scenografia, iar Silvia Calin asigura coregrafia spectacolului pe muzica semnata Shukar Collective.

THE POSITION

Sase barbati asteapta pe rand sa fie intervievati pentru „o pozitie” intr-o companie. Toti sunt imbracati cu costume, camasi si cravate identice. Poarta pantofi identici si tin in mana acelasi tip de servieta. Au acelasi nume! Si totusi...cel de-al saselea barbat este diferit!

O fabrica de jucarii ce pare sa functioneze perfect pana cand una dintre jucarii observa ca lucrurile sunt mult mai complexe decat lasa sa se inteleaga cei care trag de sfori.

Actor, timp de 10 ani, al Teatrului Bulandra din Bucuresti, Daniel Popa a jucat in spectacolele Anatomie. Titus. Caderea Romei, Bent sau in productiile independente ale Teatrului Luni de la Green Hours – Aici nu se simte, The Sunshine Play si Bucharest Calling.

In cadrul proiectului european Blog Theatre, a regizat Parfum de femeie – spectacol premiat la Graz, Austria.

In ultimii doi ani, a realizat proiecte in Olanda si Statele Unite. La invitatia lui Rutger Hauer, a jucat intr-un film produs de Rutger Hauer Film Factory din Olanda. Au urmat un lungmetraj şi trei scurtmetraje. La New York, pe langa colaborarile din teatru cu Ana Margineanu, a filmat un scurt metraj pentru New York Film Academy.

Kevin Doyle despre Daniel Popa: “Mr. Popa is an exceptional artist, and without a doubt, in the very top of his field of acting with talents that set him apart from his peers.”

Kevin Doyle, dramaturg si regizor de teatru si film, a scris piese care au fost produse in Belgia, Canada, Olanda si Statele Unite. Este fondatorul si directorul artistic al companiei de teatru Sponsored By Nobody.